Ödesmatch väntar i Karlstad – efter dramatiskt avgörande på Hovet

Matchen på Hovet blev en sprakande tillställning inför en fantastisk publik på Hovet. Djurgården som var tvingade att vinna, hittade ett sätt att få matchserien till en tredje avgörande efter sent avgörande.

Hemmalaget Djurgården inledde piggt på Hovet inför en taggad publik på Hovet. I den första perioden fick dessutom Stockholmarna en riktig smakstart och tog tidigt över greppet med två snabba mål. Markus Ljungh avlossade en riktig pärla i powerplay som letade sig in bakom Stefan Steen i bortamålet.

Ett par minuter senare fick Djurgården återigen chansen att spela i numerärt överläge. Patrik Lundh ville inte vara sämre och prickade in tvåan från nästan samma position som Ljungh. Utdelningen i powerplay fortsatte sedan i nästa skede, men då till Färjestads fördel, vilket gjorde att Milan Gulas kunde ge sitt lag ett viktigt reduceringsmål innan pausvilan.

Färjestad tog över – Djurgården fixade oavgjort inför tredje

Den andra perioden inleddes något avvaktande och båda lagen spelade varsamt och försökte minimera misstagen. Sex minuter in i akten skulle dock Färjestad pricka in kvitteringen efter ett friläge som succémannen Alexander Johansson utnyttjade på bästa sätt. Forwarden trampade upp med rejäl fart, la över pucken på backhand och tryckte upp den distinkt i krysset.

Målet gav Färjestad rejält med vind i seglen och de pressade på hårt för ett ledningsmål i den intensiva och smått irriterade matchen. Drygt 14 minuter in i perioden var utdelning i powerplay, åter ett faktum när Joel Eriksson-Ek åkte in i offensiv zon och skickade in trean till ledning Färjestad. Slutresultatet gick till oavgjort läge, 3-3 efter att Linus Johansson skickat Djurgården tillbaka in i matchen inför den tredje perioden.

Djurgården lever kvar – avgjorde tidigt i övertid

Tredje perioden dominerades kraftigt av Djurgården som tryckte tillbaka Färjestad långt ner i egen zon och var nära att ta ledningen. Färjestad höll dock igen och tog matchen till övertid på Hovet inför den högljudda hemmapubliken.

Den fjärde perioden blev bara dryga fem minuter gammal innan Gustav Possler styrt in Axel Jonsson-Fjällbys skott via skridskon. Matchserien utjämnades därmed till 1-1 och det blir en tredje avgörande i Löfbergs Arena på onsdag.

Djurgårdens IF – Färjestad BK 4 – 3 e.förl.  (2-1, 1-2, 0-0, 1-0)
1-0 (08.29) Markus Ljungh (Marcus Högström), spel fem mot fyra
2-0 (12.03) Patrik Lundh (Linus Hultström, Linus Johansson), spel fem mot fyra
2-1 (13.07) Milan Gulas (Mikael Wikstrand, Marcus Nilsson), spel fem mot fyra
2-2 (26.15) Alexander Johansson (Utan assist)
2-3 (34.33) Joel Eriksson-Ek (Mikael Wikstrand, Milan Gulas), spel fem mot fyra
3-3 (39.28) Linus Johansson (Calle Ridderwall, Ville Varakas)
4-3 (65.31) Gustav Possler (Axel Jonsson-Fjällby, Lukas Vejdemo)