Nyförvärvet målskytt när Växjö tog tre poäng

Det var ett formstarkt Växjö med tre raka vinster, varav en efter straffar, som gästades av Skellefteå. Ett Skellefteå med bland annat tre spelare borta på Junior-VM.

Det var hemmalaget som hade övertaget från början och Skellefteås första skott på mål kom efter hela tio minuters spel. 1-0 kom i powerplay från Dennis Everbergs klubba när han blev ren i slottet. Innan dess så hade man även ett skott i stolpen. Sedan så tog det inte allt för lång tid innan Växjö kunde utöka ledningen. Det var Liam Reddox satte ett direktskott till 2-0 med dryga minuten kvar av den första perioden.

Fortsatt övertag för Växjö

Växjö fortsatte som man gjort i den första perioden. Man tog tag i matchen och lyckades sätta 3-0 i powerplay. Det var nyförvärvet Nick Bailen som presenterade sig för sin nya hemmapublik genom att skicka in en nyårsraket från blå bakom en skymd Ortio i bortalagets kasse. Efter det målet så var Skellefteå på väg in i matchen. Tyvärr så drog man på sig dubbla utvisningar och hemmalaget fick spela fem-mot-tre. Växjö fick chansen att utöka ledningen och tog den. Målet till 4-0 satte Linus Fröberg och Skellefteå bytte i och med detta målvakt. Växjö slappnade inte av där utan trummade på för ytterligare mål och även 5-0 kom innan andra periodens slut. Dennis Everberg fick bli tvåmålsskytt efter att ha blivit ensam med målvakten. Samtidigt så ville Skellefteå inte åka hem mållösa. Bud Holloway satte reduceringen till 5-1 på en retur.

En avslagen slutperiod

Med en skillnad på fyra mål så blev den tredje perioden något avslagen. Växjö hade en del puck men Skellefteå skulle sätta ytterligare ett mål. Oscar Möller fick bli målskytt och sätta 5-2 för Skellefteå. Trots ytterligare ett insläppt mål för Växjö så tryckte man ändå på lite framåt när det inte kom någon vidare press från bortalaget och man hade sedermera full kontroll på matchen och kan fira nyår som trea i tabellen. Ett extra plus till nyförvärvet Nick Bailen som fick göra 1+2 i debuten.

Växjö – Skellefteå 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)
1-0 (14.51) Dennis Everberg (Olli Palola, Nick Bailen), spel fem-mot-fyra
2-0 (18.26) Liam Reddox (Philip Holm, Pontus Netterberg)
3-0 (24.04) Nick Bailen (Emil Pettersson, Ville Leino), spel fem-mot-fyra
4-0 (28.44) Linus Fröberg (Robert Rosén, Nick Bailen) spel fem-mot-tre
5-0 (34.05) Dennis Everberg (Adam Brodecki)
5-1 (35.34) Bud Holloway (Pär Lindholm, Johan Alm)
5-2 (45.02) Oscar Möller (Pontus Petterström, Marcus Pettersson)