Matt Anderson tvåmålsskytt när Djurgården vann

På Hovet utspelade sig en fartfylld match mellan två lag som var i poängbehov för att kunna klättra i tabellen. Matchen avgjordes till sist efter straffläggning där Matt Andersson blev segerskytt.

Rivstart av Luleå i den första perioden.

Matchen startade precis så som Luleå önskat då Gustav Rydahl tryckte in 1-0 efter slarvigt spel av hemmalaget när matchen pågått i dryga minuten. Djurgården repade sig relativt snabbt efter målet och började ånga på. För ovanlighetens skull var det Mikael Ahlén som kvitterade till 1-1 efter 13:22. Efter kvitteringen var det ett ställningskrig perioden ut och lagen fick nöja sig med oavgjort i periodpaus.

Matchstraff och grinig hemmapublik i den andra perioden.

Andra perioden började i samma stil som den första avslutades. Alexander Falk åkte sedan på ett matchstraff fem minuter in i perioden. Fem minuters powerplay för Luleå som hade förbaskat svårt att komma in i offensiv zon. Hemmalaget försvarade sig bra och det skapades bara enstaka målchanser utan att resultera i något mål.
Djurgården blev stärkta av sitt boxplayspel och kunde sätta dit 2-1 efter 11:18 genom en styrning av Marcus Davidsson på Linus Hultströms skott. Glädjen kortvarig för hemmafansen efter att Luleå kvitterat drygt 40 sekunder senare genom Andreas Falk.

Favören svängde fram och tillbaka.

Svängig tredje period där lagen turades om att pressa tillbaka varandra. Målen uteblev dock och matchen gick till förlängning. I förlängningen bytte lagen chanser men lagen blev mållösa. Istället fick matchen avgöras på straffar. Straffläggningen avgjordes efter att Matt Andersson satt både straff nummer fem och straff nummer sex. Johan Harju fick lägga tre straffar men missade två och fick bli syndabocken i straffläggningen. Djurgården tog 2 blyviktiga poäng i kampen om platsen ovanför strecket.

Djurgårdens IF – Luleå HF (1-1,1-1,0-0,0-0,1-0.
0-1 (01.06) Gustav Rydahl (Brendan Mikkelsson, Johan Harju)
1-1 (13.22) Mikael Ahlén (Henrik Eriksson, Linus Johansson)
2-1 (31.18) Marcus Davidsson (Linus Hultström, David Bernhardt)
2-2 (31.59) Andreas Falk (Isac Lundeström, Johan Harju)
3-2 (GWS) Matt Anderson