Matchboll väntar på onsdag – Frölunda nollade Brynäs

Frölunda tog kommandot i matchserien mot Brynäs i den femte semifinalen hemma i Scandinavium. Efter två snabba mål i slutakten från hemmalaget, orkade inte Brynäs vända underläget.

Den femte semifinalen blev en jämn historia i den första perioden mellan Frölunda och Brynäs. Hemmalaget spelade pucken snyggt inom laget och skrapade fram flertalet chanser på Felix Sandström som höll tätt. Även om Frölunda hade det största spelövertaget, så fick även Johan Gustafsson stå på tå när Brynäs skapade ett par farliga kontringar.

Perioden saknade inte chanser, men går trots det till periodvila med oavgjort läge. Frölundas Johan Sundström menar att hans lag borde haft ett mål med sig.

• Vi har lägen att göra något mål, det är en helt okej period, säger Johan Sundström till CMore.

Frölunda bröt dödläget

I den andra perioden var det hemmalaget som tog för sig allra mest. Göteborgarna höll pucken bra inom laget mot ett Brynäs som liksom den första perioden, fortsatte att försvara sig bra. Med fem minuter kvar att spela i mittakten, sprack till slut Brynäs och Sandströms nolla. Victor Olofsson kom fri placerad framför kassen och kunde sätta 1-0 efter förarbete av kaptenen Joel Lundqvist.

I den sista perioden kom Brynäs ut och försökte pressa hemmalaget mer i jakten på en kvittering i Scandinavium. Halvvägs in i perioden börjar tempot skruvas upp ordentligt och chanser kommer åt båda hållen. Och då passar även supertalangen, Rasmus Dahlin, på att utöka ledningen till 2-0.

Två minuter senare får hemmapubliken anledning att jubla igen när Casey Wellman sätter trean på straff. Frölunda går segrande med slutresultatet 4-0 efter att John Nyberg spikat slutresultatet.

Frölunda HC – Brynäs IF 4 – 0 (0-0, 1-0, 3-0)
1-0 (35.18) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson)
2-0 (51.21) Rasmus Dahlin (Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes)
3-0 (53.10) Casey Wellman
4-0 (58.03) John Nyberg (Nicklas Lasu)
Skott: 27 – 21
Skott utanför: 17 – 19
Tekningar: 34 – 21