Malmö vann jämnt Skånederby

Tisdagskväll och ett fullsatt Lindab Arena stod redo för Skånederby. Det blev en jämn tillställning som gästande Malmö till slut kunde vinna med 3-2.

SHL är tillbaka efter landslagsuppehållet och det inleddes med ett otroligt hett skånederby i Ängelholm mellan Rögle och Malmö. Senast lagen möttes blev det en helt otrolig match som slutade med att Rögle vann efter förlängning med 8-7! Det gjorde att förväntningarna på kvällens match var höga.

Som alltid när det är skånederby så inleddes matchen med bra tryck från läktaren och bra fart på isen. Båda lagen skapade sina chanser tidigt och därför kom också det första målet tidigt. Redan efter 2.30 pricksköt den Röglefostrade Ted Brithén in 1-0 för hemmalaget Rögle. Tempot skulle dock lugna sig ju längre perioden pågick. Men målen fortsatte. Innan den första perioden var över utökade Rögle först sin ledning till 2-0 genom Edwin Hedberg innan Malmö reducerade genom Andy Miele.

Den andra perioden inleddes med ett riktigt bra tryck från Malmös sida. Trots att Rögle började perioden i powerplay. Malmö skulle också kvittera matchen redan efter dryga två minuter när Jens Olsson tryckte in 2-2. Malmös tryck fortsatte även efter målet och tvingade Rögle till en tidig time-out. Den andra perioden fortsatte dock ändå att ägas av Malmö som sedan även skulle ta ledningen för första gången efter att Nils Andersson gjort 2-3 i powerplay. Det hände inte så mycket mer i den andra perioden efter det. Malmö vann skotten i perioden med 12-4.

Malmö vann säsongens tredje Skånederby

Rögle hittade ny energi under pausen och startade den tredje perioden på ett bra sätt. Men efter ett misslyckat powerplay växte Malmö sig in i matchen igen. Och tredje perioden blev en jämn tillställning. Men Rögle kändes fortsatt lite hetare än Malmö och skapade även de farligaste chanserna. Som vanligt när man ligger under med ett mål så ökade Rögles tryck ju längre den tredje perioden gick. I ett desperat försök att kvittera matchen tog Rögle ut målvakten med två minuter kvar. Men Malmö kunde hålla undan och vann matchen med 3-2 efter en mållös sista period.