Malmö vände och vann i tredje perioden

I torsdags blev det uddamålsseger för regerande svenska mästarna med 1-0. Ikväll ställdes lagen mot varandra igen.

Det blev ett mål i matchen mellan lagen i torsdags men ikväll fick de 6720 åskådarna i Malmö Arena se tre mål.

Första två perioderna var händelsefattiga

Kvällens match var jämn. I inledningsperioden var det Malmö som kändes något hetare och Axel Wemmenborn och Frederik Storm stod för fina prestationer i den offensiva zonen, men Viktor Fasth stod pall och fredade sitt mål med sitt fina målvaktsspel.

I matchens första powerbreak bjöds vi för övrigt på ett frieri, och vilken tur han hade. Hon sa ja, till publikens stora jubel.

Matchens första mål gjordes av Växjö 16 minuter in i mittenperioden. Liam Reddox tog sig förbi Marcus Sylvegård på utsidan och kom fri med Malmömålvakten Oscar Alsenfelt som inte lyckades rädda Reddox backhandavslut.

Grinig tredjeperiod

Den tredje perioden var betydligt mer grinig än de två tidigare. Efter 13 minuters spel utvisades Daniel Rahimi, till hemmapublikens stora förtjusning, för kneeing. Malmö tog vara på det numerära överläget och tog ledningen. Strax efter rök Rahimi och Kim Rosdahl ihop och de båda fick sitta två minuter i utvisningsbåset. När vi ändå är inne på känslor ska jag passa på att berömma just Daniel Rahimi, men även Emil Sylvegård. De båda gör sitt yttersta i varje situation och sprider energi till sina respektive lag. När de båda var inne på isen samtidigt var det inga många avblåsningar utan irritation mellan de båda.

Elva minuter in i tredje perioden kvitterade hemmalaget genom Jens Olsson som slog in en retur från en liggande Viktor Fasth. Och det skulle komma mer från hemmalaget. I powerplay, med fem och en halv minut kvar av perioden, sköt lagkaptenen Fredrik Händemark in 2-1 för Malmö efter en retur framför Växjömålburen.

Växjö tog ut Fasth och spelade sex mot fem men Malmö behöll höll emot och när slutsignalen ljöd i Malmö Arena var resultatet 2-1.