Malmö kom i kapp och vann efter straffläggning mot Mora

Tabelltrean mot tabelljumbon. Så löd förutsättningarna inför kvällens match mellan Mora och Malmö när lagen ställdes mot varandra inför 3695 åskådare i Jalas Arena.

Den senaste matchen slutade med seger för Mora efter ett avgörande i förlängning och även ikväll blev resultatet jämnt när lagen drabbade samman på nytt i Jalas Arena. Till skillnad från den senaste matchen var det gästerna som gick segrande ur kvällens match.

Gästerna hetast i inledningen – men Mora tog ledningen

Malmö var det hetaste laget i första perioden, mycket tack vare ett powerplay redan tio sekunder in i perioden efter att Moramålvakten Janne Juvonen skickat upp pucken ovanför plexiglaset i den egna zonen.

Efter nio minuters spel avlossade Emil Sylvegård ett skott som Axel Wemmenborn på returen sparkade in med skridskon. Efter videobedömning bestämde sig kvällens huvuddomare Patrik Sjöberg och Daniel Winge för att döma bort målet.

Skånelaget var hetast in pucken i mål. Mora kan tacka målramen för hjälpen att freda målet. Malmö träffade nämligen stolpen två gånger under inledningsperioden. Men när Mora fick chansen tog man den. Malmöbacken Carl-Johan Lerby passade fel och pucken landade hos John Persson som fint placerade in pucken bakom Oscar Alsenfelt i Malmökassen. Just Persson var tillbaka efter 13 matchers frånvaro på grund av skada. Oroande är dock att 26-åringen utgick under den tredje perioden.

När slutsignalen för den andra perioden ljöd visade resultattavlan en 2-0-ledning för hemmalaget sedan Alexander Hilmersson nätat på ett friläge. Men det kunde blivit fler mål. Bland annat hade Malmös Carl Persson ett friläge men pucken ville inte in för Malmölaget.

Malmö kom ikapp i tredje perioden

I den tredje perioden kom Malmö tillbaka. Inom sex minuter fick Moras huvudtränare, Mats Lusth, se sitt tidigare lag både reducerat och kvitterat. Reduceringsmålet gjordes av Lars Bryggman som styrde in ett skott av Albin Johansson, och kvitteringsmålet sköts in av Emil Molin. Perioden bjöd inte på fler mål och när slutsignalen för ordinarie tid ljöd var resultatet 2-2.

Matchen gick till förlängning och där var det hemmalaget som var hetast. Malmö får tacka Oscar Alsenfelt för att Mora inte avgjorde. Målvakten stod nämligen för en rad fina parader under förlängningen. I straffläggningen gjordes det två mål och båda gjordes av gästerna genom Johan Olofsson och Konstantin Komarek.

Nästa match för Mora är på lördag när man tar emot Linköping. För Malmös del väntar hemmamatch mot HV71.