Malmö fällde seriegiganten

Malmö Redhawks blev storleken för stora för Växjö Lakers denna gången. Lagens tredje möte för säsongen slutade med första Malmösegern.

Omgång 46 av SHL bjöd bland annat på Malmö mot Växjö i Malmö Arena. Ett möte som två gånger tidigare denna säsongen slutat med vinst för smålänningarna.

Första perioden inleddes med hemmajubel. Efter fyra och en halv minut kunde Malmö sätta 1-0 i power play genom Rhett Rakhshani efter att Erik Forssell och Frederik Storm assisterat.
Periodens andra mål som betydde 2-0 gjordes av Lars Bryggman.

En mållös andraperiod följdes upp av en målrik tredjeperiod. Efter 11:18 av den sista akten hittade Robert Rosén nätet bakom Cristopher Nihlstorp. Kort därefter, närmare bestämt 15 sekunder, fick Nihlstorp kapitulera igen. Denna gången var det Eric Martinsson som med sitt tredje mål för säsong kunde kvittera. Malmös Fredrik Händemark ville dock annorlunda och gjorde 3-2 i power play med dryga sex minuter kvar.
Sista ordet fick dock finske stjärnan Olli Palola som med bott 9 (!) sekund kvar gjorde 3-3 och Växjö kunde tack vare de målet ta poäng för 19:e matchen i rad.

Fem minuters övertid kunde inte skilja lagen åt, utan istället krävdes straffar. Där kunde tillslut avgörande komma och Malmö fick med sig bonuspoängen.