Malmö besegrade SHL-nykomlingen i målrik match

Det blev en målrik tillställning i Malmö Isstadion under måndagskvällen när hemmalaget Malmö Redhawks tog emot SHL-nykomlingen Oskarshamn inför 917 åskådare.

För Malmö var kvällens träningsmatch den andra i ordningen. I den första matchen ställdes Skånelaget mot HV71 och vann med 4-1. Oskarshamn spelade ikväll sin tredje träningsmatch. I den första matchen, där Hockeyettanlaget Nybro stod för motståndet, föll man men SHK-nykomlingen tog senare revansch mot Växjö.

I Malmö spelade inte Niklas Arell, Max Görtz och Carl Persson. I Oskarshamns femmor saknades Isak Pantzare, Hampus Harlestam, Emil Wahlberg och Filip Sveningsson.

Backarna målade i inledningsperioden

Den första perioden var inte särskild välspelad och var jämn, vilket även skottstatistiken visade. Hemmalaget avlossade tolv skott och gästerna från Småland noterades för tio skott. Matchens första mål gjordes av Malmö i powerplay när Jesper Jensen Aabo drog till med ett skott från blålinjen. Kvitteringsmålet kom cirka fyra minuter senare när Simon Desperes letade sig fram till den vänstra tekningscirkeln och på ett direktskott sköt in pucken bakom Lars Volden i Malmökassen.

Det var Malmö som inledde andra perioden bäst och man drog tidigt ifrån till 3-1. Först stod Emil Sylvegård för en fin soloprestation när tog fart från mittzon, åkte genom offensiv zon, och placerade in pucken mellan benskydden på Oskarshamnsmålvakten Fredrik Petterson-Wentzel. 23 sekunder senare utökade Christoffer Forsberg Skånelagets ledning till 3-1 när han från slottet drog in pucken i nättaket.

Malmös Frederik Storm i duell med Oskarshamns Joakim Thelin och Robin Söderqvist. Foto: Bildbyrån.

Gästerna hämtade upp tvåmålsunderläget

Men efter Malmös två snabba mål tog Oskarshamn över och en och en halv minut efter Malmös 3-1-mål kom Joakim Thelin fri med Malmömålvakten Lars Volden, drog till vänster och lade in pucken med en backhand. Drygt fem minuter efter reduceringsmålet fick gästerna ett powerplay och man tog vara på chansen. Tylor Kelleher avlossade ett skott från vänstra tekningscirkeln och kvitteringen var ett faktum.

Att notera från andra perioden är att Malmö fick fem stycken utvisningar i perioden. Oskarshamn lyckades endast att förvalta ett av dessa.

Avgjorde i tredje perioden

08:41 in i tredje perioden var det dags för de 971 åskådarna på plats i Malmö Isstadion att få se matchens sjunde mål. Nikolai Meyer, placerad till höger om målburen, drog till ett skott som via den vänstra stolpen letade sig in i mål. När det återstod en minut och 41 sekunder kvar av tredje perioden begärde Oskarshamn timeout och plockade då också ut målvakten för att spela sex mot fem, men smålänningarna lyckades inte få in pucken ochn är slutsignalen ljöd visade resultattavlan att Malmö gjort fyra mål och att Oskarshamn gjort tre. Malmö tog därmed sin andra raka seger och Oskarshamn har nu vunnit en match och förlorat två.

Noterbart utanför isrinken är att Oskarshamn hade sex stycken tillresta supportrar. 668 kilometer en måndag för en träningsmatch på en måndag. Tummen upp från undertecknad!