Målfarligt Brynäs vann i Gavlerinken – juniorerna visade vägen

Det var Brynäs för hela slanten när man tog emot Luleå hemma i Gavlerinken. Hemmalagets juniorer gjorde stor succé och svarade för ett par av målen.

Gästerna är de som öppnar måkontot i kvällens match. Det gör de redan efter fem minuter genom Petter Emanuelsson som nyper till på direktskott, framspelad av Joakim Hilding. Matchens inledning är aggressiv och fysisk från båda lagen som bjuder på tacklingar.

Halvägs in i perioden kvitterar Lucas Carlsson för sitt Brynäs med ett hårt skott från slottet. Och innan matchuret hade räknat ner till noll tog hemmalaget också ledningen via Linus Ölund som kontrade in tillsammans med Jesper Boqvist.

Juniorerna visade vägen

Knappt två minuter tog det av den andra perioden innan Brynäs på nytt utökade ledningen hemma i Gavlerinken. Ännu en ung spelare i Samuel Asklöf kliver fram fram och skjuter in trean direkt efter tekning. Brynäs juniorkedja är fortsatt pigga hela matchen och bjuder på ett underhållande spel, men även lagets veteraner visar att de kan producera. Efter missförstånd i Luleå kan Jonathan Granström sätta 4-1.

– Vi är inte alls nöjda. Jag tycker vi bjuder Brynäs på otroligt mycket, de förtjänar det inte ens utan det är våra egna misstag, säger Karl Fabricius till CMore i pausen.

I den sista akten är det liksom hela matchen Brynäs för hela slanten. Johan Alcén sätter femman halvägs genom perioden. Luleå får sedan in en reducering kort efter genom Bill Sweatt, men målet ger ingen ketchupeffekt som de hoppats på. Istället kan Brynäs hålla undan matchen ut och fastställa slutresultatet till 6-2 efter att Pontus Westerholm satt den sista pucken.

Brynäs IF – Luleå HF 6 – 2 (2-1, 2-0, 2-1)
0-1 (04.54) Petter Emanuelsson (Joakim Hildning)
1-1 (09.47) Lucas Carlsson (Kevin Clark)
2-1 (17.40) Linus Ölund (Jesper Boqvist, Samuel Asklöf)
3-1 (21.50) Samuel Asklöf (Linus Ölund, Jesper Boqvist)
4-1 (32.10) Jonathan Granström (utan assist)
5-1 (46.49) Johan Alcén (Daniel Mannberg, Jonathan Granström)
5-2 (48.27) Bill Sweatt (Jacob Legace, Kael Mouillierat)
6-2 (58.08) Pontus Westerholm (Jonathan Pudas, Lucas Carlsson)