Foto: Bildbyrån

Jakob Lilja döms för misshandel efter sin crosschecking mot Malmös, Jens Olsson, i ett derby för två år sedan. Han döms till villkorlig dom och dagsböter á 26 000 kronor.
– Det är ytterst beklagligt och enligt mig och många andra direkt felaktigt, säger Lilja i en kommentar till Linköpings hemsida. 

För ungefär två år sedan crosscheckade dåvarande Rögle-spelaren, Jakob Lilja, Malmös back, Jens Olsson i nacken. Två år efter fallet är domen klar. LHC-forwarden döms till villkorlig dom och dagsböter á 26 000 kr.
– Det är ytterst beklagligt och enligt mig och många andra direkt felaktigt. Jag kommer nu att sätta mig med min advokat för att se hur vi går vidare med ett överklagande. Det är inte OK med den här domen, säger Jakob Lilja i ett uttalande till LHC:s hemsida.

LHC reagerar starkt på domen

Även Linköping HC reagerar starkt på domen och förklarar att man stöttar 23-åringen.
– Precis som vi har sagt tidigare, och som nästan samtliga har kommenterat, så känns detta inte rätt. Jakob har redan fått sitt straff. Det är upp till honom och hans advokat att gå vidare och klubben kommer att stå bakom Jakob till hundra procent. Alla som känner honom vet att det är mycket bra kille som inte vill någon ont över huvud taget, säger klubbdirektören Anders Mäki.

Trots domen – stannar i klubben

Samtidigt meddelar Linköping att Jakob Lilja stannar i klubben ytterligare en säsong.
Jakob Lilja går därför in på sin tredje säsong med LHC till hösten. Hittills har det blivit 23 mål och 39 poäng på två säsonger.
– Jag trivs väldigt bra här i Linköping och det känns såklart bra att klubben tror på mig. Det har varit en omtumlande tid med rättegångsprocessen och sedan uttåget ur slutspelet. Nu vill jag lägga all kraft på att fokusera på hockeyn och LHC och att vi som lag kommer än starkare till nästa säsong, säger Jakob Lilja.

Se Jakob Liljas crosschecking här:

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic