Foto: Bildbyrån

Frölunda vann den sjätte kvartsfinalen mot Skellefteå med 21 efter förlängning. Med det tvingar Frölunda nu fram en sista avgörande match i Scandinavium på onsdag.

Det var gästerna som tog ledningen i början av den första perioden. Victor Olofsson satte 10 i powerplay med ett hårt skott från blålinjen. Skellefteå kvitterade sedan i slutet av perioden då Pär Lindholm fick in ett direktskott bakom Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Lindholm blev framspelad av Joakim Lindström.

Två mållösa perioder efter den första

Matchens andra och tredje period innehöll inga mål för något av lagen. Noterbart är att bägge lagen ådrog sig bara en utvisning var under de två perioderna.

Wingerlis klubba avgjorde, fast åt fel håll

Matchen gick till förlängning där Frölunda var snäppet vassare. Gästerna radade upp flertalet bra chanser och skapade bra tryck i powerplay. Halvvägs in i förlängningsperioden kunde Nicklas Lasu till sist avgöra matchen. Lasu slog en passning mot den bortre stolpen, men pucken styrdes då in i mål via Skellefteås Andreas Wingerlis klubba, som låg på isen,  in i mål.

Med det så vinner Frölunda den sjätte matchen och denna kvartsfinal kommer att avgöras i en sjunde match i Göteborg på onsdag.

Skellefteå AIK – Frölunda Indians 1–2 OT (1–1,0–0,0–0,0–1)
0–1 (05:28) Victor Olofsson (Henrik Tömmernes, Casay Wellman) spel fem mot fyra
1–1 (18:58) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Niclas Burman)
1–2 (71:58) Nicklas Lasu
Skott: 43–37
Utvisningar: SKE:4×2 FRÖ:1×2
Domare: Mikael Nord, Patrik Sjöberg
Linjemän: Tobias Haster, Andreas Malmqvist
Publik: 5132
Annonser

Kommentarer

Kommentarer