Leksand tog rejäl revansch på Linköping

Leksand var sett till hela matchen det bättre laget. Dalalaget tog också till slut en komfortabel seger med hela 5–1 efter bra målvaktsspel.

Linköping ägde spelet till en början och hade bra tryck i anfallszon. Sedan så hände något och Leksand kom in i spelet och fick flera farliga lägen. Hemmalaget tog också ledningen då målkungen Johan Porsberger höll sig framme på en retur. Det gav båda lagen stora mängder energi och målvakterna fick det hektiskt ett tag då puckarna haglade.

Händelserik andra period

Dalalaget inledde riktigt piggt i andra perioden och var nära att utöka. Det tog dock elva minuter innan 2–0 kom. Markus Lauridsen gjorde en uppåkning från egen zon och satte pucken i krysset. Precis efter målet drog Emil Sylvegård på sig ett matchstraff, men i 4 mot 4-spelet innan Leksands powerplay skulle dra igång så reducerade Linköping till 2–1. Resultatet såg ut att stå sig perioden ut, men med 31 sekunder kvar ökade Johan Olofsson på till 3–1.

Leksand avgjorde helt i sista

Leksingarna fortsätta att köra på även i tredje. Efter fem minuter gjorde Ben Youds 4–1 på ett friläge, och efter det spelades matchen bara av. På slutet lyckades Sondre Olden trycka in 5–1 och fastställa slutresultatet. I och med Leksands vinst är laget nu två poäng bakom Örebro.

Leksand – Linköping 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)
1–0 (12:33) Johan Porsberger (Jon Knuts, Markus Lauridsen)
2–0 (30:54) Markus Lauridsen (Jesper Ollas, Joe Piskula)
2–1 (32:31) Eddie Larsson (Mathis Olimb, Ken Andre Olimb)
3–1 (39:29) Johan Olofsson (Eric Castonguay)
4–1 (45:20) Ben Youds
5–1 (57:36) Sondre Olden (Oskar Lang)
Skott: 36–31