Ritola matchhjälte när Leksand kvitterade matchserien

Matchen svängde fram och tillbaka och när Leksands fixstjärna Mattias Ritola gjorde 1–3 var matchen avgjord.

Mora hade den första perioden helt och gjorde allt rätt, utom mål. Atte Engren i Leksandsmålet tillsammans med försvaret spikade igen målet.

I den andra perioden tog Leksand över taktpinnen och öste på mot Christian Engstrand i Moramålet. Engstrand fick ge sig i spel tre mot fyra när Leksand och Johan Porsberger spräckte nollan för Leksand i matchserien. Mora replikerade omgående i matchen och sedan var det Leksand för hela slanten och man gick till periodpaus med en ettmålsledning.

Ritola avgör

I den tredje perioden var det ställningskrig och till slut kunde fixstjärnan Mattias Ritola göra det han värvades för; att göra mål och vinna matcher. Han gör Leksands två sista mål och ser till att matchserien är kvitterad och Slaget om Siljan lever i högsta grad.