AIK hade lekstuga med Karlskoga

AIK gav inte Karlskoga en chans i det andra mötet mellan lagen. Det var stundtals lekstuga på Hovet. Emil Kruse höll siffrorna nere.

Det var rena lekstugan på Hovet i eftermiddag när AIK tog emot Karlskoga. Solnalaget gav inte sina motståndare en chans och utan Emil Kruse i Karlskogas mål hade det varit tvåsiffrigt till hemmalaget.

Flyttryktade Michael Lindqvist har haft en tung period, men idag var han tillbaka i målform igen. Lindqvist var AIK:s klart bästa spelare och hans lagkamrater överglänste motståndet.

Lekstuga

Sett till statistiken var det en ren utskåpning och ser man till händelserna på isen stämmer statistiken. AIK var totalt överlägsna, det var som om Karlskoga hade kraftig uppförsbacke i alla tre perioder.

Bars fram i slutet

I slutet av matchen bar publiken fram AIK som inte hade några större problem att hålla undan.

Under den sista minuten skämde Karlskogas kapten, Daniel Wessner, ut sig totalt och drog på sig 2+2+20 minuters utvisning.

Nu väntar en helt avgörande match i Nobelhallen på måndag om vilka som får åka till Ängelholm på torsdag och kvala om en plats i SHL.

AIK–BIK Karlskoga 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)
1–0 Nicklas Henierö (Simon Fernholm, Mads Larsen)
2–0 (15.17) Michael Lindqvist (Jonathan Andersson), spel fem mot fyra
3–0 (29.19) Michael Lindqvist (Jonathan Andersson, Daniel Olsson Trkulja), spel fem mot fyra
3–1 (42.12) Theodor Lennström (Simon Mattsson, Juliuz Persson)
4–1 (52.46) Jesper Bratt (Jesper Frödén)
Skott: 44–25 (19–5,12–8, 13–12)
Utvisningar AIK: 1×2 BIK: 8×2, 1×20
Tekningar: 42–22
Puckinnehav: 61–39
Domare: David Bergman
Linjemän: Andreas Lundén och David Laksola