JUST NU: Berglund fixade segern för Djurgården

Matchen mellan Djurgården och HV71 gick till straffar där Djurgården drog det längsta strået. Stjärnvävningen Patrik Berglund, som annars var relativt osynlig under matchen satte den avgörande straffen.

Matchen på Johanneshov var en synnerligen sömnig tillställning. Djurgården sköt endast 14 (!) skott på mål under 65 minuters spel. HV71 var laget som hade de vassaste chanserna matchen igenom men Niklas Svedberg räddade sitt Djurgården gång på gång och lyckades rädda 6 av 7 straffar. Nyförvärvet Patrik Berglund frälste hemmalaget genom att sätta den avgörande straffen.

Märklig sekvens

Cirka tre minuter in i den andra perioden fick HV71’s Johan Andersson ett friläge där han efter en elegant mottagning sköt pucken på Niklas Svedberg, returen studsade upp i luften och var på väg över Svedberg och in i mål. Andersson slog då med klubban i ett försök att träffa pucken, Svedberg i ansiktet och fick istället för mål, en utvisning. Vid medföljande powerplay lyckades Djurgårdens Anton Hedman styra in ett skott från Olle Alsing och hemmalaget tog ledningen.

Efter att HV71 radat upp målchanser matchen igenom fick de tillslut hål på Niklas Svedberg när Linus Sandin sköt ett skott som gick i nät via en Djurgårdsspelare. Förlängningen präglades av mängder med målchanser och snygga räddningar men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Djurgården vann tillslut, någorlunda orättvist med tanke på matchbilden den sista poängen.

Nya serieledare

Straffsegern betyder att Djurgården går upp i topp igen efter att Oskarshamn förlorade Smålandsderbyt mot Växjö. Detta på samma poäng som tvåan Rögle. Nästa match spelar Stockholmarna borta mot Brynäs medans HV71 tar emot ett sargat Skellefteå. Västerbottningarna förlorade på hemmaplan med hela 1-6 mot Frölunda under torsdagen.