Lindström bakom segern mot topplaget

Det var serietvåan Linköping som gästade Skellefteå ikväll. Ettan i poängligan Joakim Lindström visade vägen när han ställdes mot tvåan Broc Little.

På förhand så handlade det om att LHC gått segrande ur två av tre möten mellan lagen och att SHL:s två främsta poängplockare skulle ställas mot varandra. Tyvärr så började det inget vidare för Joakim Lindström som visades ut efter endast 19 sekunders spel. Samtidigt så lyckades inte LHC utnyttja den chansen och inte heller ytterligare en i numerärt överläge. Den första perioden slutade mållös trots böljande spel och chanser för båda lagen.

Lindström ett, LHC noll

Den andra perioden liknade den första med en hel del chanser. Gästande Linköping hade till en början den farligaste med en puck i utsidan av buren. Det var dock Skellefteå som tog ledningen. En tveksam straff tilldelades Andrew Calof med 9.21 spelat av andra. Det är såklart Joakim Lindström som får chansen och han tar den. Lindström lurar Marcus Högberg i mål och får in pucken till 1–0 som står sig perioden ut.

Linköping räcker inte till

Det tar endast en minut innan hemmalaget lyckas utöka sin ledning till två mål mot noll. Jimmie Ericsson blev målskytt i numerärt överläge framspelad av Pär Lindholm och Joakim Lindström. Trots att Linköping försöker så räcker man inte riktigt till. Men en reducering skulle komma. Tre minuter efter 2–0-målet så satte Kristian Näkyvä 2–1 assisterad av Niclas Lundgren och Broc Little. LHC trycker på, får chansen i powerplay och plockar ut målvakten men mer än så blir det inte. Joakim Lindström får sätta spiken i kistan med 3–1-målet i tom bur.

Skellefteå AIK – Linköpings HC 3–1 (0–0, 0–1, 2–1)
1–0 (29.21) Joakim Lindström (PS)
2–0 (41.02) Jimmie Ericsson (Pär Lindholm, Joakim Lindström)
2–1 (44.02) Kristian Näkyvä (Niklas Lundgren, Broc Little)
3–1 (59.11) Joakim Lindström (Axel Holmström, Emil Djuse)
Skott: 32–25 (10–6, 16–7, 6–12)
Utvisningar SKE: 3×2 LHC: 1×2
Domare: Tobias Björk, Aleksi Rantala