Het batalj slutade med bortaseger

I Lindab Arena var det dags för möte mellan Rögle och Brynäs. Ett Rögle med en bortaseger i bagaget tog emot Brynäs som slog HV71 hemma efter sudden-death senast.

I ett fullsatt Lindab Arena tog Rögle emot Brynäs. Det var Rögle som skulle inleda bäst med en fartfylld hockey. Men Brynäs skapade de heta chanserna i inledningen på matchen. Närmast var forwarden Jesper Jensen när han prickade stolpen. Rögle skulle få chansen i powerplay efter 6 minuter in i matchen när bortalagets Elias Fälth åkte ut för tripping. Men Rögle lyckades inte förvalta det numerära överläget. Men efter 10 minuter skulle man hitta rätt. Sebastian Collberg bröt in från kanten och hittade snyggt över till Felix Schütz som knackade in pucken mellan benen på Brynäs-målvakten David Rautio. Med 26 sekunder kvar av den första perioden kvitterade Brynäs efter ett långt anfall där Kevin Clark kunde styra in pucken i nät bakom Rögle-målvakten Anders Lindbäck.

I början av den andra perioden höjde Brynäs sitt spel och man kom ut som ett betydligt mer stabilare lag. Båda lagen vaskade fram en hel del chanser. Men det var Brynäs som skapade de hetare lägena. Efter 11 minuter in i perioden skulle Brynäs för andra gången denna perioden utvisas för att ha varit för många spelare på isen. Men Rögles powerplay fungerade inte alls den här kvällen. I slutet av den andra perioden utvisades Rögles back Dominik Granak samt forwarden Daniel Sylwander för hooking respektive crosschecking.

Det innebar att Brynäs startade den tredje perioden med ett numerärt överläge fem mot tre. Men Brynäs tog inte tillvara på läget och Rögles målvakt Anders Lindbäck stod för flera heta räddningar. Bara minuten efter var hemmalaget nära att ta ledningen efter att Filip Karlsson lyckats skjuta i stolpen. Rögles back Almen Bibic utvisades två minuter för hooking efter halva delen av den tredje perioden. I det efterföljande powerplayet träffade Brynäs-backen Elias Fälth stolpen. Med bara tre minuter kvar av den tredje perioden lyckades Brynäs utöka till 1-2 när Oscar Lindblom vispade in pucken bakom Lindbäck. Efter att Rögle tagit ut målvakten kunde Brynäs fastställa slutresultatet till 1-3.

Rögle BK – Brynäs IF (1-1, 0-0, 0-2)
1-0 (10.00) Felix Schütz (Sebastian Collberg)
1-1 (19.33) Kevin Clark (Jonathan Pudas, Jesper Jensen)
1-2 (57.20) Oscar Lindblom
1-3 (59.22) Jonathan Granström
Skott: 22-32
Utvisningar: Rögle 5×2 Brynäs 8×2