Haugen stor matchjälte för Färjestad

Färjestad besegrade Linköping på bortais i en målsnål tillställning som slutade
2-1. Målvakten Lars Haugen blev stor matchjälte för gästerna från Karlstad.

Lars Haugen och Marcus Högberg var de stora namnen denna match. Båda målvakterna fick mycket att göra ikväll då Linköpings-keepern Högberg räddade 31 skott, men Haugen var snäppet bättre med hela 41 stoppade skott.

Färjestad tog ledningen 15 minuter in i den första perioden genom Joakim Nygård. Nygård som direkt från spelarbåset blev friställd av Milan Gulas kunde vackert överlista Högberg i Linköpings-kassen.

I den andra perioden så tog Linköping över spelet mer och hade momentum. Haugen fick göra en hel del svettiga räddningar för gästerna. Haugen fick dock till sist kapitulera då Broc Little hittade nätet med ynka 20 sekunder kvar av perioden.

Linköping låg verkligen på i den tredje perioden och vann skotten med 9-1 men kunde inte överlista Haugen.

Matchen gick till förlängning där ingen av lagen kunde göra mål och matchen gick vidare till straffar. Johan Ryno blev den ända straffskytten som lyckades göra mål och Färjestad fick med sig en extra poäng hem.