Hårt krigande Brynäs föll mot Växjö

Seriesegrarna Växjö tog idag emot Brynäs i den första kvartsfinalen hemma i VIDA Arena. Brynäs klev rakt in i hetluften efter en kamp mot Luleå i åttondelsfinalen. Där Brynäs genom två bortasegrar tog sig till kvartsfinal.

Förväntad matchbild på förhand där hemmalaget hade det mesta och bästa. Brynäs höll ihop det bra och höll undan för Lakers anstormning. Matchens första mål var Växjös genom Eric Martinsson assisterad av Arvid Lundberg och Linus Fröberg 11.09 in i matchen. Brynäs fick genom sina powerplaylägen chansen att kvittera, där vassaste chansen gavs Brynäs Linus Öhlund. Hemmalaget styrde händelserna i matchen väl medan Brynäs låg och lurade och höll ihop bra. Helt rättvist med 1-0 men det kunde varit mer. Skotten slutade 14-6 till Växjö.

-Det är en bra förstaperiod. Vi trycker på bra i anfallet, spelar enkelt och noggrant i egen zon. Bara att fortsätta på den här vägen”, menar Eric Martinsson i C More.

Viktig reducering av Brynäs

Kamp. Brynäs slet och fortsatte streta emot det blåklädda hemmalaget. Lakers ökade på ledningen i spel i numerärt överläge där Robert Rosen var sist på pucken. Brynäs fortsatte ändå kriga och fick till slut utdelning. Lagkapten Jacob Blomqvist gjorde 2-1 efter fin framspelning av Daniel Mannberg. Ett väldigt viktigt mål för gästerna i matchen. Lakers var det bättre laget men ändå bara ett måls skillnad och ett gästande lag som krigade stenhårt. En rafflande tredje period att vänta. Skotten slutade 13-4 till Växjö.

-Vi krigar riktigt bra, spelar uppoffrande och många som täcker skott. Visst för de spelet och sätter press på oss, men vi har gett oss själva en bra chans inför tredje med 2-1. De är frustrerade att de inte får den utdelning som de vill”, menar Brynäs målskytt Jacob Blomqvist i intervju med C More.

Växjö höll undan

Växjö kom ut med en 2-1 ledning i tredjeperioden. Men likt tidigare perioder ett Brynäs som på allvar hotade hemmalaget. Bland annat var Lucas Carlsson en stolpträff ifrån en kvittering i matchen. Efter flertalet farliga lägen så var det dock hemmalaget som gick ifrån till 3-1 då Oliver Bohm slog till på Noah Welch skott som tog i stolpen och rensades rakt ut.

Brynäs fick mot slutet ett powerplay då Linus Fröberg i Växjö visades ut två minuter för Highsticking men Växjö och Viktor Fasth i målet höll undan. Strax efter utvisningen tog Brynäs en Timeout och plockade ut David Rautio för spel sex mot fem med endast tre minuter kvar av matchen, utan resultat. Med 40 sekunder kvar av matchen kunde istället Växjö och Tuomas Kiiskinen göra 4-1 i tom kasse. Skotten slutade 11-4 till Växjö som nu leder med 1-0 i kvartsfinalserien mot Brynäs.