Grundströms målsuccé fortsätter – Frölunda krossade Luleå

Frölunda tog emot Luleå på hemmaplan i ett vintermörkt Göteborg. Hemmalaget fick se stor sitt lag besegra gästerna från norr med tillslut 4-0.

Fredagskvällens enda SHL-match utkämpades i Scandinavium i Göteborg där hemmalaget Frölunda tog emot Luleå. Mycket av förhandssnacket hade handlat om Oscar Engsund som nyligen lämnade just Frölunda för Luleå efter vissa disciplinära skäl i Göteborgsklubben.

Frölunda stod inte och väntade in gästerna utan gasade på från stort. Med nära kvarten spelad hade hemmalaget 11-0 (!) i skott och 1-0 på resultattavlan efter mål av Patrik Carlsson, assisterad av Carl Grundström. Bortalaget kom undan med blotta förskräckelsen och kunde tacka Joel Lassinantti att det ”bara” stod 1-0 efter första perioden.

Om första perioden var en enkelriktad motorväg hade Luleå hunnit bygga upp en mötande fil under periodpausen. En mer jämn period bjöds publiken på med några farligheter men inte mål.

Dock dröjde det inte långt in i tredje innan dem fick jubla. Sebastian Stålberg hittade efter knappa två minuter maskorna bakom Joel Lassinantti.
Kort därefter kunde succéjunioren Carl Grundström göra detsamma – 3-0 var ett faktum och delad skytteligaledning med Örebros Libor Hudacek för den 19-årige forwarden.
Casey Wellman kunde slå in slutresultatet 4-0 med knappa tre minuter kvar i powerplay.

Lagen möts redan imorgon i Luleå med nedsläpp klockan 18:30.

Frölunda HC – Luleå HC 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)
1-0 (12:11) Patrik Carlsson (Carl Grundström)
2-0 (41:59) Sebastian Stålberg (Simon Hjalmarsson, John Nyberg)
3-0 (44:03) Carl Grundström (Robin Figren, Patrik Carlsson)
4-0 (56:39) Casey Wellman (Henrik Tömmernes, Joel Lundqvist), spel fem mot fyra
Skott: 31-18 (13-3, 5-5, 13-10)
Skott utanför: 18-19