Foto: Bildbyrån

Dominik Granak fick i april beskedet om att han inte kommer få förlängt kontrakt med Rögle. Nu har slovaken hittat en ny klubbadress.

Hockeybladet har tidigare rapporterat om den rensning Rögle har gjort i sin trupp efter denna säsong. Dominik Granak var en av de spelare som fick kalla handen av klubben. Lite mindre än en månad efter det är 33-åringen klar för en ny klubb. Hans nya klubb är Mountfield HK i den tjeckiska ligan, detta har klubben bekräftat på sin hemsida.

Spelat för Rögle, FBK, och Linköping

Granak kom först till Rögle från Färjestad 2009. Efter en säsong i Rögle valde han 2010 att gå till Dynamo Moskva i KHL. Granak kom tillbaka till Rögle 2015 efter att spelat för klubbar som Linköping och Fribourg-Gottéron. Nu efter två säsonger i Rögle fortsätter Granaks hockeyresa i Tjeckien.

Född i Tjeckien – spelat för Slovakien

Granak kommer från Tjeckien och har Havirov som hemstad, samma stad som NHL-spelaren David Pastrnak har som hemstad. Trots det har han nästan spelat över 200 landskamper för grannlandet Slovakien. Granak har nämligen både Tjeckiskt och Slovakiskt påbrå. För det Slovakiska landslaget har Granakspelat prestigefyllda turneringar som OS 2014 och en del VM-turneringar.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer