Forsberg tvåmålsskytt när Malmö vann

Malmö lyckades utnyttja Brynäs svaga inledning och få lite andrum. Gävlelaget orkade inte ens ikapp utan förblev tomhänta.

Det var två formsvaga och skadedrabbade lag som drabbade samman i Gavlerinken Arena ikväll. Detta var en match som till en början inte bjöd på några vidare målchanser. Det skulle ändå komma ett ledningsmål för gästerna efter ungefär sex minuters spel. Carl-Johan Lerby satte sitt första SHL-mål, framspelad av Nichlas Hardt och Erik Andersson. Brynäs vaskar fram en chans precis efter Malmös ledningsmål men utan resultat. Fem minuter efter ledningsmålet så skulle Malmö utöka sin ledning till 0–2 genom Christoffer Forsberg, assisterad av Jens Olsson och Mathias Tjärnqvist. Ett resultat som skulle stå sig resten av perioden trots att Brynäs inte saknade chanser att reducera.

Mållöst i andra

Nu var det dags för Brynäs att steppa upp för att vara med i matchen och inte låta gästerna utöka ytterligare. Man ökade trycket efter den tröga förstaperioden men Brynäs med bland annat trean i poängligan, Oscar Lindblom, lyckades ändå inte reducera. Samtidigt så utökade inte Malmö sin ledning och 0–2 stod sig.

Nio sekunder…

… Var allt Malmö behövde för att göra 0–3 genom Fredrik Händemark. De flesta kan väl tänka sig att matchen skulle vara punkterad där men Brynäs fick in en puck 1.50 efter Malmö-målet. Linus Ölund satte 1–3 framspelad av Samuel Asklöf och Ryan Gunderson. Brynäs gav sedan sig själva chansen när 2–3-målet kom. Samuel Asklöf satte sitt första SHL-mål och nu hade hemmalaget chansen på riktigt. Assistpoäng till Jesper Boqvist och Linus Ölund. Efter de två målen så var man med i matchen och tryckte på rejält framåt. En hel del skott och så plockade man ut målvakten. När man lämnar kassen tom så tar man en risk och det lönade sig inte den här gången. Christoffer Forsberg satte sitt andra mål för kvällen till 2–4 för Malmö i tom kasse och matchen var avgjord. Tre poäng till Malmö.

Brynäs IF – Malmö Redhawks 2–3 (0–2, 0–0, 2–2)
0–1 (06.06) Carl-Johan Lerby (Nichlas Hardt, Erik Andersson)
0–2 (11.02) Christoffer Forsberg (Jens Olsson, Mathias Tjärnqvist)
0–3 (40.09) Fredrik Händemark (