Formstarkt Frölunda vann tät drabbning

Frölunda kom till Karlstad och tog med sig två poäng hem efter en tät men underhållande match som fick avgöras på övertid.

Det är lite slarvigt och vi gör ingen perfekt match, men det är starkt av oss att kunna vända, säger Robin Figren till Hockeybladet.

Det var en match som inledes i högt tempo, Frölunda spelade ett aggressivt spel och tryckte ner Färjestad i egen zon och etablerade anfall. Med två minuter kvar att spela i första perioden är det hemmalaget som överraskande tar ledningen genom Johan Ryno i powerplay efter fin framspelning av Milan Gulas.

Andra perioden präglas av stor dominans från Färjestad, mycket tack vare alla utvisningar som drabbar göteborgarna. Det är även i spel fem mot fyra som Färjestad gör 2-0 efter fin passning till Linus Persson.

Det dröjer dock inte många minuter förrän Roger Rönnbergs mannar får in en reducering genom Carl Grundström. Men det är ändå FBK som fortsätter pressa på och styr matchen, Frölunda slarvar och får ofta spela med en man mindre på banan. Det resulterar i ännu ett baklängesmål för Frölunda, även denna gång genom Ryno som svarat för tre poäng i matchen, alla i power-play.

Bortalaget vill inte vara sämre de, och även Grundström skriver in sig som tvåmålsskytt och precis innan mittaktens slut slår Jonathan Sigalet in kvitteringen.

I sista perioden skruvar båda lagen upp tempot högt och man byter chanser, spelet går in i en riktig nord-syd-hockey som publiken gillar. Inget av lagen tar tag i taktpinnen, samtidigt som båda lägren försöker minimera misstagen.

Det är 3-3 efter 60 minuters spel och övertid får avgöra den täta, men även stundtals mycket underhållande matchen. Där avgör till slut Johan Sundström för gästerna i spel med en man mer.

Under matchens gång utgår många av Färjestads spelare i vad som ryktas vara magsjuka.

Färjestad BK – Frölunda HC 3-4 (1-0, 2-3, 0-0, 0-1)
1-0 (17.41) Johan Ryno (Milan Gulas, John Persson), spel fem mot fyra
2-0 (22.48) Linus Persson (Johan Ryno, Mikael Wikstrand), spel fem mot fyra
2-1 (24.03) Carl Grundström (Filip Westerlund, Henrik Tömmernäs)
3-1 (29.33) Johan Ryno (Milan Gulas)
3-2 (35.29) Carl Grundström (Jonathan Sigalet, Robin Figren)
3-3 (38.13) Jonathan Sigalet (Casey Wellman, Simon Hjalmarsson)
3-4 (63.18) Johan Sundström (Henrik Tömmernäs, Casey Wellman), spel fyra mot tre
Skott: 28 – 39 (10-16, 12-9, 6-10, 0-4)
Skott utanför: 14 – 14
Tekningar: 32-37
Tacklingar: 13-10
Utvisningar FBK: 1×2 FHC: 5×2, 1×5, 1×20
Domare: Marcus Linde, Sören Persson
Linjemän: Tobias Haster, Henrik Philblad