Fjärde raka segern för Malmö – drog ifrån i tredje perioden

Under lördagen är det full omgång i SHL och under eftermiddagen tog Malmö emot Mora, med den tidigare Malmöspelaren och Malmötränaren Mats Lusth som huvudtränare, inför 6283 åskådare i Malmö Arena.

Under lördagseftermiddagen tog tabellfemman Malmö emot tabelltolvan Mora. Malmö kom till matchen efter en 2-3-seger mot Djurgården på Hovet. Mora däremot kom till Malmö Arena efter en tung hemmaförlust mot Timrå med 0-5.

Malmö fick en drömstart på matchen. Efter fem minuter och 18 sekunders spel sköt Anton Mylläri ett skott från blålinjen som Emil Sylvegård styrde in mellan benskydden på Moramålvakten Christian Engstrand. Under första perioden fick Mora tre raka utvisningar men man klarade av det numerära underläget utan några större problem.

Det var en ganska tråkig mittenperiod att titta på, men efter drygt 15 och en halv minuts spel kvitterade Mora när Michael Haga hittade en fri Matej Stransky som med en slagskott sköt in pucken i mål bakom Malmömålvakten Oscar Alsenfelt. Några minuter tidigare hade Emil Sylvegård haft en friläge men Engstrand stod emot och räddade fint.

Malmö drog ifrån i tredje perioden

Den tredje perioden bjöd på flest känslor, mycket tack vare att ett mål för hemmalaget blev bortdömt, då domarna redan hade blåst av spelet för spelare i målgården. Men någon minut senare skulle Malmö göra mål på nytt. Anton Öhman placerade sig strax innanför offensiv blålinje och tryckte in ledningsmålet för hemmalaget. Med tre och en halv minut kvar av tredje perioden gjorde hemmalaget sitt tredje mål. Christoffer Forsberg snappade upp pucken i mittzon och drev mot mål. Forsberg passade Sylvegård som passade tillbaka pucken till den snabba centern som sköt in 3-1 för Redhawks.

Men Malmö skulle fortsätta att göra mål. Först satte Kim Rosdahl 4-1 när han med en och en halv minut kvar sköt in pucken i tom målbur från mittzon. Femton sekunder senare stod Emil Sylvegård för sitt andra mål för eftermiddagen när han tryckte in en sargretur. När slutsignalen för tredje perioden ljöd visade resultattavlan 5-1.