Fjärde raka för slutspelsjagande Djurgården

I sin slutspelsjakt tog Djurgården fjärde raka segern, när man slog Malmö på bortaplan efter förlängning. Två ytterst viktiga poäng för slutspelsjagande Djurgården.

Det märktes att det var en match där båda lagen har något att spela för, Djurgården för att ta sig till slutspel och Malmö för att komma etta och slippa seriesegrarna om man tar sig till kvartsfinal. Djurgården kändes starkare fram tills att man åker på att spela tre mot fem i 1.44. I det numerära överläget var Fredrik Händemark nära att ge sitt Malmö ledningen, men Adam Reideborn i Djurgårdsmålet var omutlig. Han stod för en monsterräddning i spel tre mot fem.

– Jag måste skjuta snabbare när jag får pucken där, säger Fredrik Händemark om målchansen till Cmore.

Djurgårdskaptenen Calle Ridderwall kände efter den första perioden att laget är med i matchen, men att man måste hålla sig utanför utvisningsbåset. Han hyllar också sin målvakt under den första periodpausen.

– Det är helt okej för att vara en första period på bortaplan. Vi tar dumma utvisningar och Adam (Reideborn) räddar oss, säger Calle Ridderwall till CMore efter den första perioden.

Fortsatt slutspelskaraktär i den andra perioden som Djurgården tog över mer och mer, 0–1 kom också logiskt när laget fick spela fem mot tre. Linus Hultström stänkte in ett efterlängtat power play-mål.

– Det var en skön känsla att se pucken gå in. Det visar att hårt jobb lönar sig. Vi ska fortsätta att jobba och tackla i den sista perioden, säger Linus Hultström till CMore efter andra perioden.

Malmöbacken Erik Andersson var inte nöjd med Malmös spel i den andra perioden och kände att Djurgården tog över taktpinnen.

– Det är ingen bra match från vår sida. De jobbar mycket hårdare känns det som. De har varit hetare och det är tur att de bara leder med ett mål, säger Erik Andersson till CMore.

Slutspelsjagande DIF

Den tredje perioden startade med två mål innan det hade gått en och en halv minut av den tredje perioden. Det var ett ställningskrig fram till de sista tio minuterna av den tredje perioden då Djurgården tryckte på för att få med alla tre poäng till Stockholm. Storspel av Christopher Nihlstorp räddade en poäng till Malmö.

Efter bara 40 sekunder in i förlängningen gjorde Marcus Högström sitt första mål för säsongen i Djurgårdens tröja. Ett mål som kan betyda mycket för Stockholmslaget i jakten på slutspelsplatsen. Stora hjältar vid sidan om matchvinnaren Högström var Markus Ljung, tre assist ikväll och Adam Reideborn i målet.

Imorgon kväll är det retur i Stockholm och då väntar ytterligare en gastkramande match mellan lagen.

Malmö-Djurgården 2–3 (0–0, 0–1, 2–1, 0–1)
0–1 (25.45) Linus Hultström (Markus Ljung, Matt Anderson), spel fem mot tre
1–1 (40.25) Frederik Storm (Lukas Haudum, Nichlas Hardt)
1–2 (41.18) Niclas Bergfors (Adam Ollas Mattsson, Markus Ljung)
2–2 (47.38) André Benoit (Rhett Rakkhshani, Fredrik Händemark)
2–3 (60.40) Marcus Högström (Markus Ljung, Emil Johansson.
Skott: 20–33 (8–6, 5–13, 7–12, 0–2)
Utvisningar MIF: 4×2 DIF: 3×2