Färjestad vann tät drabbning i Karlstad

Färjestad stod för en imponerande seger när man tog emot Örebro hemma under tisdagskvällen. Matchen blev en härlig tillställning som bjöd på massor av mål till publikens glädje.

Matchen inleder trögt och tempofattigt till en början. Drygt halvvägs in i perioden är det Färjestad som lyckas etablera en rad farliga chanser, men Örebros Julius Hudacek står emot. Perioden fortsätter gå upp och ner i tempo och spelet är stundtals odisciplinerat. Med fem minuter kvar i perioden rycker Färjestad ifrån och avslutar perioden med att göra två mål inom loppet av två minuter till ställning 2-0 via Joakim Nygård och Johan Ryno.

Bästa möjliga start

Färjestad får i den andra perioden bästa möjliga start när Joakim Nygård gör sitt andra mål för kvällen till 3-0, efter tio sekunder. Örebro skulle dock fem minuter senare få in en reduceringspuck av Marcus Weinstock. Glädjen hos närkingarna skulle dock bli kortvarig då Björn ”Svesse” Svensson utökar hemmalagets ledning till 4-1. I slutskedet av mittakten åkte Färjestads Johan Ryno på en utvisning, som Örebros Martin Johansson utnyttjade och sprätte upp pucken i nätet bakom Stefan Steen.

Den tredje perioden inleder bortalaget med power-play och får en bra chans att komma närmare, dock utan att lyckas. Istället är det Linus Persson i Färjestad som utökar ledningen ytterligare till 5-2, innan Greg Squires tio sekunder senare gör 5-3. Färjestad får många utvisningar i matchen och Örebro lyckas åter igen ta till vara på ett power-play, via Joel Mustonen. Leif Carlsson och hans mannar håller till slut undan och vinner matchen med 6-4 efter mål i tom bur, av Johan Ryno.

Färjestad BK – Örebro HK 5 – 4 (2-0, 2-2, 1-2)
1-0 (15.09) Joakim Nygård (Alexander Johansson)
2-0 (16.49) Johan Ryno (Joakim Nygård)
3-0 (20.09) Joakim Nygård (Magnus Nygren, Johan Ryno)
3-1 (25.58) Marcus Weinstock (Johan Motin)
4-1 (30.30) Björn Svensson (Milan Gulas)
4-2 (38.01) Martin Johansson (Tom Wandell), spel fem mot fyra
5-2 (43.36) Linus Persson (Milan Gulas)