Foto: Bildbyrån

Förra säsongen var en som Luleå helst vill glömma, både spelmässigt och Ekonomiskt. Klubben har idag presenterat sina siffror – och det är ingen rolig läsning.

Herrarna blev utslagna i play-in spelet till slutspelet. Damerna utslagna i semin trots SDHL:s dyraste trupp. Luleå Hockeys säsong 16/17 var ingen säsong som drog på supportrarnas smilband. Nu kommer nästa smäll för klubben, då man nu har presenterat ett sammandrag av ekonomin så sin hemsida.

Luleå gick back 4,9 miljoner

Sifforna som presenterats idag är som klubben förväntat dåliga nyheter. Förlusten ligger på 4,9 miljoner kronor, och anledningarna till detta menar klubben är det minskade publiksnittet och färre slutspelsmatcher. Publiksnittet för Luleå minskade med 458 personer per SHL-match, jämförelse med säsongen innan.

Utgifterna ökade – trots minskade lönekostnader

Den nyss gångna säsongen drog lönekostnaderna för Luleås herrar ned med 1,8 miljoner kronor jämfört med säsongen 15/16. Trots neddragna löner ökade kostnaderna för herrlaget med en halv miljon kronor. Anledningen till det är enligt klubben att “ökade kostnader för resor, material och andra externa kostnader”.

En miljon mer till damerna

När det kommer till Luleås damer kostade dem en miljon mer än förra säsongen, då laget även vann SDHL. De ökningar som SDHL-laget har fått de senaste säsongerna är “en effekt av styrelsens beslut att fortsätta förbättra förutsättningarna för våra elitspelare i SDHL”.

Försäljningen av säsongskort ökar

Trots de tråkiga siffrorna finns det dock en del goda nyheter för klubben. Försäljningen av säsongskort ska enligt klubben själva gått bra, och kan vara en indikator på att publiksnittet kommer att öka till nästa säsong. Även att föreningens totala kassa har ökat med 0,4 miljoner kronor.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer