Efter två tidigt bortdömda mål – Frölunda kopplar grepp om Skellefteå

Hårt, intensivt och mycket känslor mellan två jämnstarka lag i Scandinavium. Skellefteå var något hetare, och fick två bortdömda mål i den första perioden – Frölunda och Simon Hjalmarsson visade effektivitet.

Den första kvartsfinalen mellan giganterna Frölunda och Skellefteå AIK började precis på det sätt som alla hoppats på. Hårt och intensivt spel med mycket känslor, från två offensivt starka lag som lyckas skapa flera chanser var under den första perioden. Men trots två bortdömda mål från bortalaget, så slutade de första 20 minuterna oavgjort.

– Mestadels går spelet till Frölunda, men chanserna har vi, resonerar Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson i CMore under pausen.

Hård press från Skellefteå – Frölunda visar effektivitet

I mittakten kommer bortalaget ut starkt och tar över matchbilden genom ett energiskt spel, samt att man vinner fler lösa puckar. Halvägs in i perioden får även John Nyberg i Frölunda en utvisning, och Skellefteå fortsätter pumpa hårt mot Johan Gustafsson för att göra första målet.

Med 50 sekunder kvar, i ett skede där matchen börjat tätna och lagen börjat minimera misstagen, så smäller det till. Frölunda gör 1-0 till hemmapublikens stora glädje i powerplay genom Simon Hjalmarsson, snyggt assisterad av Victor Olofsson.

– Det är en tight match, båda lagen ligger nära i sitt försvarsspel. Man måste slå sin back för att det ska skapas yta, annars spelas det bara runt sargerna, analyserar Joel Lundqvist till CMore i pausen.

Den tredje perioden börjar precis som den andra slutade. Simon Hjalmarsson gjorde sitt och kvällens andra mål på Mattias Nörstebös skott. Men Skellefteå som sett till matchen, varit det bästa laget, viker inte ner sig och fortsätter sätta hård press och skapa långa anfall. I slutminuterna plockar Skellefteå även Joni Ortio i ett sista försök för att få in en reducering. Då passar istället Nicklas Lasu på att skicka pucken i tom bur till slutresultatet 3-0. Därmed kopplar Frölunda ett tidigt grepp om antagonisten.

Frölunda HC – Skellefteå AIK  3 – 0 (0-0, 1-0, 2-0)
1-0 (39.10) Simon Hjalmarsson (Victor Olofsson, Casey Wellman), spel fem mot fyra
2-0 (41.12) Simon Hjalmarsson (Mattias Nörstebö, Joel Lundqvist)
3-0 (58.48) Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen, Sebastian Stålberg)
Skott: 21 – 23
Skott utanför: 8 – 21
Tekningar: 30 – 29
Tacklingar: 16 – 7
Utvisningsminuter FHC: 6 SKE: 4
Domare: Patrik Sjöberg, Aleksi Rantala