Dramatiskt slut efter sjuka vändningen

De tidigare mötena mellan Frölunda och Leksand har slutat med storsegrar men den här gången gick det hela till förlängning.

Leksand och Frölunda möttes så sent som igår i Göteborg och då krossade Leksingarna de regerande mästarna. Den här kvällen tog Frölunda ledningen genom Patrik Carlsson. Sedan tog det endast en och en halv minut innan hemmalaget kunde kvittera genom Isac Skedung. Ställningen 1–1 stod sig perioden ut och det var likaläge inför andra.

Frölunda går ifrån

Det tog inte ens två minuter innan Casey Wellman kunde sätta sitt 13:e mål för säsongen till 1–2 för Frölunda. Leksand valde att samla trupperna ett par minuter senare men senare i perioden perioden så lyckades gästerna utöka sin ledning. Patrik Carlsson blir tvåmålsskytt när han sätter 1–3-målet.

Frölunda utökar – Leksand kommer ikapp

Återigen så lyckas Frölunda göra periodens första mål. Knappt fyra minuter in så gör Mats Rosseli Olsen 1–4-målet för Göteborgarna. Bara för att Frölunda skaffat sig lite andrum på poängtavlan så var Leksand inget slaget lag. Jon Knuts satte 2–4 några minuter senare och sedan kom 3–4 från Jesper Ollas efter 17 sekunder. Leksand fick chansen i powerplay, plockade både in och ut målvakten men tvingades till slut spela i numerärt underläge med mindre än två minuter kvar. Då klev Lukas Carlsson fram och kvitterade till 4–4 med 1.33 kvar att spela.

Avgör med 46 sekunder kvar

Matchen gick alltså till förlängning och den stora målskillnaden uteblev den här gången. Skulle Frölunda utjämna i inbördes möten eller var det Leksand som skulle ta sin andra raka seger? Det förstnämnda var vad som hände. Frölundas Johan Sundström satte matchavgörande 4–5 med 46 sekunder kvar framspelad av Matt Donovan och tog laget upp på andra plats i tabellen.

Leksands IF – Frölunda HC 4–5 (1–1, 0–2, 3–1, 0–1)
0–1 (13.41) Patrik Carlsson (Matt Donovan, Victor Olofsson)
1–1 (15.11) Isac Skedung (Eric Castonguay, Oskar Lang)
1–2 (21.52) Casey Wellman (Henrik Tömmernes, Carl Grundström)
1–3 (33.17) Patrik Carlsson (Sean Bergenheim, Casey Wellman)
1–4 (43.52) Mats Rosseli Olsen (Johan Sundström, Victor Olofsson)
2–4 (48.26) Jon Knuts (William Wikman)
3–4 (48.43) Jesper Ollas (Oskar Lang, Patrik Norén)
4–4 (58.27) Lukas Ericsson (Utan assist)
4–5 (64.14) Johan Sundström (Matt Donovan)