Djurgården kryper allt närmre slutspel

Rögle tog under tisdagskvällen emot bottenkollegan Djurgården som jagar en slutspelsplats. Djurgården kunde vinna efter en jämn och tajt match och kliver allt närmre slutspel.

Matchen inleddes starkt av bägge lagen och redan efter en minut prickade Djurgårdens Matt Anderson ribban. Bortalaget fick chansen att spela i numerärt överläge när Rögles back Dominik Granak utvisades för holding. Men Djurgården gick mållösa ur spelformen. I övrigt var det en period med två lag som ville mycket. Men perioden blev mållös.

I den andra perioden kunde Djurgården ta ledningen med 1-0 genom Markus Ljungh efter ett svagt målvaktsingripande. Rögle skapade därefter en hel del chanser men lyckades inte överlista målvakten Mikael Tellqvist i Djurgårdsmålet. Istället kunde Djurgården utöka ledningen efter att Patrik Lundh hittade in med en passning i slottet som Matt Anderson kunde trycka upp i nättaket bakom en chanslös Anders Lindbäck.

Efter fyra minuter in i den tredje perioden utvisades Rögles forward Edwin Hedberg efter att ha trippat en Djurgårdsspelare. Men inget mål för Djurgården den gången. Rögles unga spelare fick chansen mer och mer i den tredje perioden och en som tog för sig var forwarden född 99, Lucas Elvenes. Efter tio minuter in i perioden utvisades Djurgården Matt Anderson för att ha fördröjt spelet. Trots flera chanser gick man mållös ur sitt fjärde powerplay i matchen. Men Rögle skulle reducera när Felix Schütz hittat över med en passning till Bryan Lerg som enkelt kunde prickskjuta in pucken bakom Tellqvist. Rögle fortsatte sedan att pressa på men Djurgården kunde avgöra matchen genom att sätta pucken i tom kasse via Patrik Lundh.

Rögle – Djurgården 0-2 (0-0,0-2,0-0)
0-1 (23.44) Markus Ljungh (Linus Hultström)
0-2 (32.46) Matt Anderson (Patrik Lundh)
1-2 (53.09) Bryan Lerg (Felix Schütz)
1-3 (59.06) Patrik Lundh (Adam Ollas-Mattsson)
Skott: 28-29
Utvisningar: RBK 2×2 DIF 4×2
Domare: Morgan Johansson, Marcus Linde