Brynäs vände och vann i Scandinavium

Brynäs slog Frölunda ikväll med 4–2 då gästerna lyckades vända ett 2–0–underläge till vinst.

I den första perioden tog hemmalaget ledningen genom Patrik Carlsson efter fem minuters spel. Brynäs var dock nära att kvittera i slutet av perioden då Jacob Blomqvist träffade målramen.

Jensen fick äntligen göra mål

Brynäs jobbade hårt för en kvittering i den andra perioden och skapade flera vassa lägen. Men man hade svårt att få pucken på mål i de avgörande lägena och Jesper Jensen missade hela tre bra målchanser, då han inte kunde få pucken på mål. Istället för 1–1 blev det 2–0 då Johan Sundström fick in en puck via en Brynäsförsvarare. Gästerna från Gävle fick dock in en sen reducering genom just Jesper Jensen som äntligen fick pucken i mål.

Vände matchen på tio minuter

I den tredje perioden fick vi se Brynäs stå för en mäktig comeback, då man lyckades göra tre mål på bara tio minuter. Kvitteringen kom tolv minuter in i perioden då Oscar Lindblom styrde in ett skott från lagkamraten Marc-Anthony Zanetti. Brynäs tog sedan ledningen tre minuter senare då Jacob Blomqvist hittade en lucka bakom Dan Bakala i Frölundas kasse. Blomqvist stängde sedan matchen med ett mål i tom bur från egen zon.

Frölunda Indians – Brynäs IF  2–4 (1–0,1–1,0–2)
1–0 (05:14) Patrik Carlsson (Mats Rosseli Olsen)
2–0 (24:12) Johan Sundström (John Nyberg, Robin Figren)
2–1 (39:20) Jesper Jensen (Oscar Lindblom, Elias Fälth)
2–2 (52:28) Oscar Lindblom (Marc-Anthony Zanetti, Jesper Jensen)
2–3 (55:10) Jacob Blomqvist (Daniel Paille)
2–4 (59:12) Jacob Blomqvist, mål i tom bur
Skott: 31–24