Brynäs fick Färjestad på fall – talangen fortsätter flyga

Formstarka Brynäs med hemkallade målvakten Jonas Johansson gick till slut segrande mot ett Färjestad med hela nio a-lagsspelare borta.

Ett sjukdomsdrabbat Färjestad kom till Gävle med två raka förluster i ryggen och ett gäng unga spelare från J20-laget. Brynäs har varit starka på slutet och vunnit sina tre senaste matcher efter jul.

Nyper i slottet

Det är även hemmalaget som får en riktig smakstart bara två minuter in i första perioden via den poängstarka Oskar Lindblom till 1-0. Efter en situation nere i Färjestads högra hörn dyker pucken upp framför forwarden som nyper till direkt från slottet. Brynäs hade bud på fler mål, men målvakten Stefan Steen gjorde ett par bra räddningar och höll kvar sitt Färjestad i matchen.

Höll undan relativt enkelt

Den andra perioden blir en något chansfattigare historia än den första. Färjestad försvarar sig bra men drar på sig många utvisningar och ger Brynäs möjligheten att utöka ledningen tre gånger om med en man mer på banan. Bortalaget reder ut stormen och lyckas till skilland från den första perioden att även skapa en del egna lägen på Jonas Johansson.

Tredje och sista perioden fortsätter i samma mönster som den förgående. Båda lagen har det förtvivlat svårt att skapa rikigt heta och kvalitativa målchanser. I slutet av matchen försöker ändå Leif Carlssons lag att göra en sista kraftansträngning för att krypa närmare Brynäs målmässigt. Hemmalaget lyckas dock hålla undan relativit enkelt och kunde därmed ta sin fjärde raka vinst efter jul. Hemkallade Jonas Johansson, som är utlånad till Almtuna, blev matchvinnare i sin första match med Brynäs den här säsongen.

Brynäs IF – Färjestad BK 1 – 0 (1-0, 0-0, 0-0)
1-0 (01.43) Oskar Lindblom (Kevin Clark, Jesper Jensen)