Åslund hittade nätmaskan tre gånger om – extrapoängen till Färjestad

0
387

Färjestad kom till Vida Arena med en förlust i baken mot just dagens motstånd Växjö Lakers. I dagens match ordnade två måldebutanter segern till Färjestad.
– Det är ett koppel av spelare som gör de väldigt bra, säger Leif Carlsson till C More efter extrapoängen.

Under tisdagskvällen möttes Växjö och Färjestad för andra gången på tre dagar. Sist vann Växjö i Karlstad efter en stabil bortaseger som slutade 1-3 till smålänningarna då. Ikväll var det ombytta roller när Värmlänningarna gästade Växjö.

Matchen inleddes med bra fart från Färjestad, men redan efter tre minuters spel kunde Växjö ta ledningen via Joakim Hilding med förflutet i Färjestad. Efter det dröjde det inte många minuter förrän Växjö och deras stjärna Geoff Platt kunde spä på ledningen till 2-0. Resultatet stod sig perioden ut och ett svagt Färjestad hade inte mycket att säga till om.

Två måldebutanter fixade övertid

I andra perioden var det ett nytt Färjestad som kom ut mot Växjö i Vida Arena. Två utvisningar från hemmalaget redan under de första tio minuterna lade grunden till Färjestads vändning. Då var det först den rutinerade Andreas Jämtins tur att göra sitt första mål i FBK-tröjan med ett skott som Joakim Eriksson i Växjö borde ha tagit.

I den tredje perioden var det dags för nästa måldebutant i Färjestad att pricka sitt första mål i klubben. Den här gången var det Björn Svensson som prickade in ett distinkt handledsskott i krysset och därmed kvitterade matchen.

2-2 stod sig och matchen gick till övertid där inget lag lyckades få in pucken, trots ett power-play för Växjö efter att Milan Gulas åkt ut för tripping.

Per Åslund hittade nätmaskarna

Matchen skulle till att avgöras via straffläggning. Och just där klev Färjestads Per Åalund fram och blev stor matchvinnare när han distinkt hittade nätmaskorna tre gånger om. Extrapoängen gick därmed till Karlstad i den fjärde och sista matchen lagen emellan.

Växjö Lakers – Färjestad BK 2 – 3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1)
1-0 (02.56) Joakim Hilding (Pontus Netterberg, Adam Brodecki)
2-0 (11.02) Geoff Platt (Calle Rosén, Robert Rosén), spel fem mot fyra
2-1 (29.56) Andreas Jämtin (Milan Gulas, Sebastian Erixon)
2-2 (56.54) Björn Svensson (John Persson)
2-3 Per Åslund, avgörande straff
Skott: 32 – 22 (16-3, 4-6, 9-11, 3-1, 0-1)
Skott utanför: 22 – 18