Foto: Bildbyrån

Djurgården blev under våren svenska mästare på damsidan. Nu har man gjort klart med en stor talang född så sent som 2001.

Det är det 15-åriga jättelöftet Josefin Bouveng som är klart för spel i Djurgården och SDHL över tre säsonger. Hon är intagen på klubbens hockeygymnasium och där kommer de tre åren in i bilden.

– Josefin har toppbetyg och lätt för lära. Hon agerar väldigt moget och klokt och klarar gränserna för att komma in med god marginal, säger sportchef Nils Ekman till klubbens hemsida.

Mogen för seniorhockey

Josefin är enligt “Nisse” trots sin ålder redan nu redo för spel med Djurgårdens damlag. Hon ska alltså kunna konkurrera på högsta seniornivå direkt.

– Hockeymässigt älskar hon att träna. Det som gör henne unik är att hon bara ser utmaningar och möjligheter i allting hon gör. Josefin har redan nu, trots att hon är väldigt ung, många färdigheter som inte ens seniorspelare har. Hon sätter inte några begränsningar för sig själv och vågar utmana de bästa. Det är en rejäl och jätteduktig forward vi kommer att få se i Djurgården.

Har spelat med killar

Forwarden ansluter till de regerande svenska mästarna från Stockholmsklubben Arlanda Wings HC. En klubb hon kom till från Uppsala och Almtuna. I Arlanda har hon spelat med killar i sin ålder och gjort det bra på högsta –01-nivå. Med landslaget har hon spelat Ungdoms-OS, U18-VM och flertalet övriga landskamper. Det blev guld i Ungdoms-OS bland annat. För Upplandslaget i Stålbucklan har det även blivit en turneringsseger. I vårens turnering gjorde hon hela 15 poäng på sex matcher. Nu väntar seniorhockey med Djurgården.

– Det har varit jättekul och alla har behandlat mig väldigt schysst. Jag tycker att jag har utvecklat mitt spel mycket där. Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så skulle jag vilja säga att jag är en spelande spelare som är ganska teknisk och har ett bra skott.

– Kombinationen med träningsupplägget och skolan verkar jättebra. Det ger mig fina förutsättningar inför framtiden, säger Josefin Bouveng.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic