LISTA: De öser in mål i Hockeyallsvenskan

0
911
LISTA: De öser in mål i Hockeyallsvenskan
Foto: Bildbyrån
Det har varit flera målexplosioner i Hockeyallsvenskan i år. Hockeybladet listar de spelare som öser in mål i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Hockeybladet listar de spelare som öser in mål i Hockeyallsvenskan. En spelare sticker ut, Fredrik Forsberg är ensam i skytteligaledningen på 19 mål. Så det inte ut på alla placeringar. Det skiljer endast tre mål mellan åttan och ettan på listan, hela sex spelare delar andraplatsen i skytteligan.

Namn/Klubb Mål
1. Fredrik Forsberg, BIK Karlskoga 19
2. Ludwig Blomstrand, Södertälje 17
Jonathan Dahlén Timrå 17
Jonathan Johnson, Modo 17
Patrik Karlqvist, Modo 17
Albin Lundin, Timrå 17
Johan Persson, Mora 17
8. Linus Andersson, Vita Hästen 16
Tor Immo, BIK Karlskoga 16
Jesper Kokkonen, BIK Karlskoga 16

Toppen

På förstaplats hittar vi ingen mindre än BIK Karlskogas målspruta Fredrik Forsberg som i år har stått för hela 19 mål på 32 matcher, därför ligger har i skytteligatoppen i Hockeyallsvenskan. Han har under säsongen producerat 35 poäng på 32 matcher för sitt  BIK Karlskoga. Det finns säkert en framtid för honom i SHL.

Sex spelare

På andraplats hittar vi inte mindre än sex olika spelare. Men det är två lag som faktiskt bidragit med vars två spelare till andraplatsen.

Ludwig Blomstrand från Södertälje har prickat in 17 baljor på sitt poängkonto i år. Han är en av Södertäljes viktigaste spelare i den offensiva poängproduktionen då han leder den interna poängligan. Det finns säkert ett eller annat SHL-lag som skulle kunna tänka sig denna spelare då hans kontrakt går ut efter säsongen.

Jonathan Dahlén måste vara den spelare som det har skrivits absolut mest om i Hockeyallsvenskan. Han gör sitt bästa ytterligare en gång till för att försöka lyfta Timrå till SHL igen. Han har, lika som Blomstrand gjort 17 mål och ligger i skytteligatoppen. För övrigt har han gjort otroliga 46 poäng på 31 matcher. Som 22-åring. Denna grabb har en ljus framtid framför sig.

Jonathan Johnson han det också varit en hel del skriverier om. Han spelar i år för Modo vilket han också gjorde förra året. Förra året hade han en rätt bra säsong på 37 poäng på 51 matcher. Denna säsongen har han sprängt den statistiken. Han har nu spelat in 48 poäng på 31 matcher.

Patrik Karlqvist brukar vara poängstark i Hockeyallsvenskan, men i år ser han ut att gå mot sin poängbästa säsong i Hockeyallsvenskan hittills. Med 36 poäng på de senaste 31 matcherna i Modotröjan är han en viktig bit i det offensiva för Modo.

Albin Lundins karriär har exploderat i poängutdelningen. Förra säsongen fick han gjort sju poäng sammanlagt i tre olika föreningen medans han nu har 43 poäng på 31 matcher. 23-åringen ser ut att vara en spännande spelare, är där någon SHL-klubb sugen eller stannar han i Timrå?

Om Johan Persson försätter på samma sätt som han gjort hittills denna säsongen så har han slått sitt personliga poängrekord. Med 28 poäng på 32 matcher i Timråtröjan denna säsongen kan han hjälpa sitt Timrå att nå nya höjder på nytt.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.