Svensken om raketen och polarens psykningar

Det var upplagt för svenska målskyttar i Globen. Dock var det inte den mest väntade. Här är hans egna ord om raketen till mål och polarens psykningar.

Fredagskvällen inleddes med buller och brak när bland annat Peter Forsberg fick kvällens högsta jubel i Globen. Sedan skulle det fortsätta vara högljutt så väl när svenskarna hyllades av sin hemmapublik som när det smällde ute på isen. Sedan skulle även Fredrik Claesson få arenan att explodera med en riktig raket till 1–1-mål.

Svensken: ”Har en riktigt bra bössa”

Nästan direkt efter att Avalanche tagit ledningen så fick 24-åringen pucken något till vänster, ett par meter innanför offensiv blålinje och tog i för kung och fosterland. Raketen till slagskott satt perfekt i krysset bakom Semyon Varlamov.

– Jag har en riktigt bra bössa så jag använde den, säger Stockholmaren Fredrik Claesson om sitt mål i den första av två NHL-matcher i Globen som slutade med en 4–3-seger för hans Ottawa Senators.

Claesson, med ett förflutet i Djurgården, har sedan tiden där utnyttjat sina år i Nordamerika väl när det nu ger lön för mödan. Efter att ha tagit en krokigare väg till NHL gör han storstilad entré. När svensken nu får hålla till på hemmaplan på riktigt kan han inte låta bli att minnas tiden i Djurgårdströjan och matcherna mot värsta rivalen AIK. Han passade även på att, som tidigare, damma av en snart klassisk målgest i Globen.

– Det var från i Globen här mot AIK när jag lirade i Djurgården. Då gjorde jag den, så fortsatte jag med det och det känns bra, säger ”Classe” och fortsätter:

– Riktigt skönt att få dit den. Polaren här fick en liten ass också så det var skönt för honom, säger han om lagkapten Erik Karlsson som fick stå i skuggan för sin backkollega den här dagen.

Mötet med ”Gabbe”: ”Försökte psyka mig”

Som sagt så hade vi ett gäng svenskar på isen. Bland annat ställdes Fredrik Claesson mot bästa polaren Gabriel Landeskog, lagkapten i Colorado. De två syntes bland annat stretchandes på varsin sida om mittlinjen under uppvärmningen. Dock var det inte det vänskapligaste av möten även om de är vänner utanför isen.

– Han försökte psyka mig lite, inget allvarligt. Jag fick lite arga blickar under matchen och det fick väl Erik också men det är så det är.

STÖRLINGE: NHL är en överlägsen 100-åring

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN