HOCKEYETTAN: Storspelande David Elmgren nollade Troja/Ljungby

Troja Ljungby tog ikväll emot HC Dalen i hockeyettan södra i en på förhand svår match. Norrahammarslaget med en storspelande David Elmgren vann tillslut med 0-2 efter en minst sagt svettig kväll för Dalens målvakt.
-Riktigt skönt att få komma tillbaka och hålla nollan, det blir en lätt bussresa hem.

Inför 1371 (betalande) åskådare i Ljungby vann HC Dalen med 0-2. Matchens första målskytt blev Kalle Hult som gjorde första målet för säsongen precis i slutet av tredje perioden assisterad av Victor Romfors. Extra skönt för Hult som förra säsongen öste in poäng medan det i år gått trögare.

-Jävligt gött att få göra första målet, jag sparade pucken! Självförtroendet lyfter och vi spelade en jävligt bra match. Vi tråkade ut motståndarna och det var en av anledningarna till att vi vann. I början av säsongen gick jag skadad och efter det kom jag aldrig riktigt in i spelet och det satte sig i huvudet. Man gick och tänkte och funderade och istället för att åka in i situationerna så studsade dem bort istället säger Kalle Hult till Hockeybladet efter matchen.

I andra perioden utökade Dalen till 0-2 genom Julius Selle Larsson som assisterades av Christian Kristiansen och Anton Johansson. Detta tvingade Troja/Ljungby till att ta en timeout. Troja hade massor av skott på mål men hade svårt att få till farliga målchanser, de flesta tog på en rättplacerad David Elmgren i Dalen-målet.

Elmgren stor matchhjälte

I andra perioden utökade Dalen till 0-2 genom Julius Selle Larsson som assisterades av Christian Kristiansen och Anton Johansson. Detta tvingade Troja/Ljungby till att ta en timeout. Troja hade massor av skott på mål men hade svårt att få till farliga målchanser, de flesta tog på en rättplacerad David Elmgren. Troja/Ljungby gjorde vad man kunde för att försöka få till en reducering i matchen. Laget sköt hela 42 skott mot Dalens målvakt David Elmgren som gjorde en kanonmatch och blev stor matchhjälte efter att han fick hålla nollan.

-Känns såklart riktigt bra att komma tillbaka och hålla nollan efter att jag spelat på ett tag. Speciellt kul att få trycka till ett lag som kommer från Allsvenskan. Men om jag ser till matchen så var det inte några jättefarliga lägen utan skotten tog mest i bröstet. Men jag vill även passa på att hylla försvarsspelet som gjorde det enkelt för mig, avslutar David Elmgren till Hockeybladet.nu