Foto: Bildbyrån
Scandic
Med tio omgångar kvar i SHL är det dags att ta ut säsongens lag. Vilka tar plats? Vilka petas och framförallt, hur skulle ditt lag se ut? Hockeybladet har tagit ut två målvakter och fyra femmor. Avslutningsvis de sex som inte ens är nära.

Vilka tar plats i säsongens lag i SHL, när det återstår tio omgångar av serien? Två målvakter, åtta backar och tolv forwards har tagits ut.

MÅLVAKTER

Adam Reideborn, Djurgården (Viktor Fasth, Växjö)

SHL:s två bästa målvakter. De har tagit sina lag till en första och en andra plats i tabellen. Hade Reideborn haft fler bra säsonger hade han varit given i en OS-trupp. Reideborn är säsongens raket på målvaktssidan och därför tar han förstaspaden. Minst antal insläppta mål per match och bäst räddningsprocent bidrar också. Viktor Fasth är den målvakt som vunnit flest matcher i SHL den här säsongen. Fasth har också flest antal hållna nollor.

BACKPAR

Daniel Rahimi, Växjö – Jesper Pettersson, Djurgården

De backar som har bäst plus/minus i SHL. Ger en defensiv trygghet till anfallarna som gör att de ligger där de ligger. Lagen ligger också etta och tvåa i tabellen. Visst har Rahimi en något okontrollerad spelstil i vissa situationer, men vem skulle inte vilja ha honom i sitt lag?

Mikael Wikstrand, Färjestad – Joel Persson, Växjö

Mikael Wikstrand är tillsammans med Rahimi och Pettersson i topp när det gäller plus/minus i SHL. Får mycket speltid i matcherna och Färjestads bästa back. Joel Persson måste vara en kandidat till årets rookie, spelade i Hockeyettan förra säsongen och är nominerad till MVP i SHL. En hockeyresa utöver det vanliga.

Jonathan Pudas, Skellefteå – Rasmus Dahlin, Frölunda

Två backarna som gjort flest mål i SHL den här säsongen. Går heller inte att peta en supertalang som Rasmus Dahlin från säsongens lag.

Lawrence Pilut, HV71 – Lucas Carlsson, Brynäs

Lawrence Pilut har fått sitt riktigt stora genombrott den här säsongen, samtidigt som HV71 blandar och ger. Backtalangen som 22-åring vikarierat som kapten i sitt lag. Lucas Carlsson har gjort näst flest mål bland backarna.

KEDJOR

Oscar Möller, Skellefteå – Pär Lindholm, Skellefteå – Joakim Lindström, Skellefteå

Sveriges OS-kedja, etta, trea och åtta i poängligan i ett lag som ligger sjua i tabellen. Gör de inte poäng förlorar Skellefteå. Ska bli intressant att se hur de klarar OS. I SHL är de helt klar en första kedja.

Axel Jonsson-Fjällby, DIF – Elias Pettersson, Växjö – Jonathan Davidsson, DIF

Skulle de få bilda kedja tillsammans skulle de vara ett riktigt hot vilka motståndet än skulle vara. En kombination av intelligens, snabbhet och målsinne. Tre puckskickliga spelare som skulle komplettera varandra enormt.

Dick Axelsson, Färjestad – Jan Mursak, Frölunda – Michael Lindqvist, Färjestad

Visst, Jan Mursak har bara spelat åtta matcher. Han tar ändå platsen som center i tredjefemman. Kan vara den värvning som är bäst under säsongen. Dick Axelsson har haft sin bästa säsong på mycket länge. Michael Lindqvist har tagit steget från Hockeyallsvenskan till SHL bättre än någon skulle tro. En möjlig uppställning i powerplay.

Victor Olofsson, Frölunda – Brendan Shinnimin, Växjö – Aaron Palushaj, Brynäs

Skulle kunna vara en av de jobbigaste kedjorna att möta, två målsprutor på kanterna och en av SHL:s jobbigaste centrar.

Inte ens nära

MÅLVAKT

Justin Pogge, Rögle

Trots att Rögle har börjat vinna matcher är Pogge den förstamålvakt som har sämst räddningsprocent och har släppt in flest mål. Kan bli ett orosmoment om Rögle tvingas kvala.

BACKAR

Cory Murphy, Karlskrona – Ben Youds, Rögle/Växjö

Murphy skulle stabilisera Karlskronas försvar, trots en storspelade målvakt har Karlskrona släppt in näst flest mål. Någon stabilitet i försvaret har vi inte sett. Youds var en misslyckad värvning av Växjö och spelet har inte lyft speciellt mycket i Rögle.

FORWARDS

Per Ledin, Karlskrona – Matt Anderson, Skellefteå – Juhamatti Aaltonen, Rögle

Per Ledin kom, sågs och förlorade. På sina elva matcher i klubben har han fått vinna en under ordinarie speltid. En poäng och minus sju i plus/minus. Sedan värvningen av Ledin har Karlskrona sjunkit som en sten med blysänken. Matt Anderson värvades som poängkung till Skellefteå. Han har inte hittat rätt och att inte tillhöra förstafemman har tärt på amerikanens självförtroende. Endast åtta poäng den här säsongen mot 34 förra säsongen. Juhamatti Aaltonen har sedan Abbotts återkomst i Rögle endast gjort sju poäng och nu har han fått sparken.

Hur ser ditt lag ut?

Kommentarer

Kommentarer