Romfors matchhjälte när Dalen tog tredje raka vinsten

HC Dalen tog under söndagen emot Halmstad HF i Hockeyettan Södra. Laget kommer senast från en 3-2 seger mot Troja Ljungby medans Halmstad kommer från en 1-2 förlust mot Helsingborg.

Toppen mot botten i Hockeyettan när HC Dalen tog emot Halmstad HF i Skandia Mäklarna Center. HC Dalen har öppnat serien på bästa sätt med två raka vinster. Medans Halmstad har en förlust och en oavgjord och jagar sin första vinst.

Effektivt Halmstad

HC Dalen öppnade matchen med rasande fart och styrde spelat i början av perioden. Men det var Halmstad som efter tolv minuter tog ledningen med 0-1 genom Ludvig Boquist. Halmstad ångade på och Dalen drog på sig en del onödiga utvisningar. Laget såg stundtals trötta och omotiverade ut vilket ett effektivt Halmstad tog vara på och kunde med sex minuter kvar utöka ledningen till 0-2 genom Marcus Christensson. Dalen spelade upp sig mot slutet och med minuten kvar kom reduceringen till 1-2 genom Markus Näslund.

Tholander målskytt igen

Andraperioden startade med en del utvisningar i båda lagen. William Berg i Halmstad visades ut två minuter för boarding vilket Dalen nyttjade på bästa sätt. Där Jonathan Tholander kunde kvittera till 2-2 assisterad av Jesper Åkerman och Victor Romfors. Med målet så har Tholander noterats för fyra mål på tre spelade matcher. En jämn andraperiod där båda lagen slutade på nio skott vardera.

Dalen avgjorde i förlängningen

Tredjeperioden blev lite som den första för Dalen laget spelade inledningsvis lite plottrigt vilket gjorde att Halmstad kunde ta ledningen i matchen till 2-3 av Philip Hjelmgren assisterad av Ludvig Boguist. Dalen tog därefter över spelet fullständigt och kunde kort efter halmstads mål kvittera till 3-3 på direktskott upp i förstakrysset av Victor Romfors från vänsterpositionen. Slarv i försvarsspelet gjorde att Halmstad tilldelades en straff men Adam Ohre i Dalen räddade. Skotten slutade hela 16-5 till Dalen men Halmstad lyckades hålla undan och tog matchen till förlängning och straffar där Victor Romfors blev stor matchhjälte åt Dalen som vann med 4-3.