Ny bortavinst efter förlängning när Växjö kvitterade matchserien

I fredags spelades den första kvartsfinalen mellan Växjö och Malmö i VIDA Arena. Den slutade med en bortaseger efter förlängning. Och precis så blev det även i kvällens match när Växjö kvitterade matchserien.

Det var bortalaget Växjö som inledde matchen bäst och tryckte stundtals tillbaka Malmö ordentligt. Men Malmös supermålvakt Oscar Alsenfelt stod emot. Malmö kom in i matchen mer och mer och det var också hemmalaget som skulle ta ledningen. Erik Andersson hittade Rhett Rahkshani med en snygg passning som Rakshani kunde styra in i mål.

Malmö inledde även den andra perioden bra och skapade de farligare chanserna. Efter fyra minuter fick man också chansen i powerplay efter att Växjös Oliver Bohm utvisades två minuter för holding. En minut in i det efterföljande powerplayspelet kom också 2-0 rättvist genom Andreas Thuresson.

Växjö kom tillbaka genom slarv

Drygt tre minuter efter Malmös 2-0 mål skulle dock Växjö reducera. Emil Pettersson fick en gratischans efter att Malmö tappat pucken i egen zon och gjorde inga misstag när han sköt in Växjö i matchen med sitt 1-2 mål.

Växjös Erik Josefsson måste ha kollat noga när Pettersson satte 1-2 målet för tio minuter senare satte han 2-2 på ett sätt som liknade 1-2 målet. Fler mål än så blev det inte i den andra perioden utan 2-2 stod sig perioden ut.

I den tredje perioden märkte man verkligen av slutspelskänslorna. För även om perioden inte bjöd på så mycket fint spel så var det verkligen en kamp på isen. Det blev inga superfarliga chanser och därför slutade också perioden mållös och matchen gick till förlängning.

Malmö avgjorde. Trodde man

Tidigt i förlängningen låg pucken i Växjös mål efter en tilltrasslad situation och domaren blåste för mål. Trodde man. Men det visade sig att domaren bara hade blåst för blockering och spelet fortsatte.

Istället kunde Växjö avgöra matchen bara två minuter senare genom Emil Pettersson som gjorde sitt andra mål för matchen. I och med segern kvitterade också Växjö matchserien.

Nästa match mellan Växjö och Malmö spelas på tisdag i VIDA Arena i Växjö.

Malmö-Växjö 2-3 OT (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
1-0 (09:39) Rhett Rahkshani (Erik Andersson, Robin Alvarez)
2-0 PP (25:21) Andreas Thuresson (Fredrik Storm, Nichlas Hardt)
2-1 (28:54) Emil Pettersson (Dennis Everberg)
2-2 (38:59) Erik Josefsson (Jeff Tambelini, Nick Bailen)
2-3 PP (62:17) Emil Pettersson (Dennis Everberg, Olli Palola)
Skott: 32-22 (10-10, 13-8, 9-3, 0-1)