Foto: Bildbyrån
Djurgården slutade på en fjärdeplats i SHL grundspelet och är klara för kvartsfinal. Klubben kommer även få spela CHL hockey nästa säsong. Slutspelet spelar du på Bet365, få bonuskod här.
– Vi är positiva och taggade. Med spel i CHL så får vi spela flera tävlingsmatcher inför SHL, säger Joakim Eriksson till Hockeybladet.

Djurgården vann sista omgången mot Färjestad efter sudden, därmed är det flera delmål som har uppfyllts med säsongen uppfyllts. Att säkra en direktplats till kvartsfinalen. Sportchefen i Djurgården är väldigt nöjd att det gick vägen.

– Det har varit en bra vecka, och vi är nöjda såklart. Nu har vi bra utgångsläge framåt, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till Hockeybladet.

Att gå direkt vidare till kvartsfinal och få längre uppladdning till nästa match, menar Eriksson är positivt.

– Vi har haft en del sjukdomar och skador under säsongen. En vecka innan nästa match är bra för oss att ladda batterierna, säger han.

Skadorna han hävdar till är framförallt på forwardsspelarna Andreas Engquist, Manuel Ågren, Gustav Possler och Henrik Eriksson.

– Manuel är nästan tillbaka från skadan, medan Gustav har en bit tillbaka, säger Eriksson.

Djurgården möter Skellefteå i kvartsfinalserien, där de inleder hemma med första matchen den 23 mars. Målet för klubben är att gå så långt som möjligt, berättar sportchefen.

”Får spela flera tävlingsmatcher inför SHL”

Fjärdeplatsen i SHL innebär även klubben är klara för CHL nästa säsong. CHL har ett ganska dåligt rykte med mycket negativt kring turneringen. Eriksson ser flera positiva delar kring turneringen och se fram emot start.

– Vi är positiva och taggade. Med spel i CHL så får vi spela flera tävlingsmatcher inför SHL, och möta olika lag i Europa. Det finns även en möjlighet att sprida Djurgården ute i Europa och möta nya spelare, säger Joakim Eriksson.

Hur ska CHL jobba för att väcka mer intresse hos hockeypubliken?
– CHL är ganska nystartat och det behövs tid att bygga en tradition. De gör bra analyser, samt att det gäller att göra fansen medvetna om turneringen, säger Eriksson till Hockeybladet.

Eriksson menar även att turneringen behöver finnas längre och bygga upp ett varumärke, och hänvisar till fotbollens motsvarighet.

– Prispengarna blir även större och lagen får en stabilare ekonomi. Samt att publiken får möjlighet att se andra länders topplag.

Spelade i Allsvenskan då

Ett speciellt minne från turneringen, är när CHL formatet fortfarande var väldigt ungt. Djurgården gick in i turneringen som ett allsvenskt lag och lyckades gå långt i turneringen.

– Våra fans slöt verkligen upp bakom oss då, och vi hade bra stämning på matcherna. Framförallt i semifinalen och bronsmatchen. Det var väldigt stort för både laget och fansen, säger han.

Samma säsong lyckades även Djurgården att avancera tillbaka till finrummet i SHL igen.

Dubbla matcher – dilemma för fansen

Inför spel i CHL har fansen till laget för det mesta varit positiva. Det har dock funnit några dilemman för supportrarna. Upprepade krokar mellan fotbollen och hockeyn.

– Det har såklart varit tråkigt fansen med mycket krockar mellan båda sporterna. Därför har det varit svårt att locka stora massor till våra matcher, säger Eriksson och fortsätter.

– Våra fans gillar att följa oss inom båda sporterna. Vi hoppas förstås kunna locka mycket publik om vi går långt i turneringen.

Målet för CHL säsongen är såklart att gå långt i turneringen. Sverige har historiskt gått väldigt bra i CHL där Frölunda har vunnit vid ett par tillfällen. Djurgården som vunnit SHL mest av alla siktar på att försöka ta en ny titel.

– Vi siktar såklart på att försöka vinna flera mästerskap, och upprepa det Frölunda har gjort, avslutar Joakim Eriksson.

Läs mer om hela slutspelet

 

Kommentarer

Kommentarer