SLUTSPEL 2019: Linus Hultström blev tvåmålsskytt på Hovet

Linus Hultström blev tvåmålsskytt när Djurgården slog Färjestad med 5-3 i den andra semifinalen. Med 1–1 i matcher vänder nu serien tillbaka till Karlstad.

Backstjärnan Linus Hultström blev tvåmålsskytt inför ett fullsatt Hovet i den andra semifinalen mot Färjestad.

I en svängig och böljande inledning på Hovet var Färjestad snäppet vassare är stockholmarna. Hemmalaget hade likt match ett i serien, svårt att få igång sitt spel.

Det tog drygt halva perioden innan Djurgården fick igång maskineriet. Kedjan med Dick Axelsson, Niklas Bergfors och Sebastian Strandberg, som varit Djurgårdens bästa kedja under slutspelet, fortsatte att skapa chanser framåt.

Återigen en bra period från Färjestad i denna semifinalserie. Med hög press stressade man Djurgården till misstag och tog sig in i offensiv zon, väl där lyckades man inte skapa tillräckligt för att överlista Adam Reideborn i målet.

Dick Axelsson skapade periodens farligaste chans med ett stolpskott.

Djurgårdens tränare Robert Olsson var allt annat än nöjd efter den första perioden.

Vi är inte med. Jag är förbannad för jag tycker inte vi åker skidskor, vi gör inte det vi är bra på. Jag har sagt till killarna det, nu måste vi börja spela hockey om vi ska vara med i den här serien, sa Robert Olsson till Cmore.

Vikten av powerplay

Att Färjestads powerplay fungerat bra är ingen hemlighet. Tidigt i den andra perioden snurrade man upp stockholmarnas försvar innan Michael Lindqvist kunde sätta matchens första mål. Likt den första perioden var det värmlänningarna som inledde starkast, hemmalaget Djurgården såg fortsatt trögt och oinspirerat ut.

Den andra perioden bjöd på tre mål, alla i powerplay. Först ökade Färjestad på till 2-0 innan Djurgården i fem mot tre kunde reducera till 2-1.

En fin andra period från bortalaget som ledde rättvist. Vinst på Hovet och 2-0 i matchserien skulle ge värmlänningarna ett bra utgångsläge inför semifinal tre i Karlstad.

Matchens första målskytt, Michael Lindqvist var nöjd efter två perioder.

Vi ligger på dem bra, vi utnyttjar vår skridskoåkning och kontrar och liksom täpper ytor för dem. Jag tycker vi spelar bra, sa Färjestads Michael Lindqvist till Cmore.

Linus Hultström matchvinnare

Djurgårdens kvittering, minuterna in i den sista perioden, kommer bli omdiskuterad. Det var offside på Daniel Brodin innan Emil Bemström satte 2-2. När Linus Hultström några minuter senare pangade in sitt andra mål i matchen stod det helt plötsligt 3-2 på tavlan.

Med tio minuter kvar väntade en nervkittlande avslutning på matchen.

Värmlänningarna, som dominerat både den första och andra perioden, hade svårt att skapa någonting alls i den tredje perioden.

Djurgården vann på Hovet och utjämnade matchserien till 1-1. Sett till 60 minuter hockey kändes det som att Djurgården rånade Färjestad på segern.

Tvåmålsskytten Linus Hultström var nöjd med lagets avslutning och publikens stöd.

Jag tycker vi avslutar andra perioden bra också och får med oss en bra känsla in i tredje. Där vi får ned puckarna djupt på dem och får man puckarna djupt på dem på våran hemmaplan så får man med sig publiken, det får man energi ifrån. Jag tycker vi drar nytta av publikens energi också, sa Linus Hultström till Cmore efter matchen.

Matchfakta

Djurgården – Färjestad 5-3 (0-0, 1-2, 4-1)
Matchserien: 1-1

0-1 (24:46) Michael Lindqvist (Joakim Nygård, Jesse Virtanen), spel fem mot fyra
0-2 (31:20)  Marcus Nilsson (Michael Lindqvist, Jesse Virtanen), spel fem mot fyra
1-2 (36:55) Linus Hultström (Jacob Josefson, Jakob Lilja), spel fem mot tre
2-2 (43:38) Emil Bemström (Robin Norell, Linus Hultström)
3-2 (45:47) Linus Hultström (Olle Alsing, Axel Jonsson-Fjällby), spel fem mot fyra
4-2 (52:12) Robin Norell (Petteri Wirtanen, Mattias Guter)
5-2 (58:55) Dick Axelsson (Sebastian Strandberg, Jason Garrison), mål i tom målbur
5-3 (59:57) Michael Lindqvist (Jesse Virtanen, Johan Ryno), spel fem mot fyra

Skott: 27-25 (5-10, 10-10, 12-5)
Utvisningsminuter: 6-20 (0-2, 4-6, 2-12)
Publiksiffra: 8 098 Fullsatt
Domare: Andreas Harnebring, Tobias Björk
Linjemän: Daniel Persson, Örjan Åhlén