Foto: Bildbyrån
I juli fick Hampus Gustafsson chansen på tryout-kontrakt i Rögle. Idag belönades forwarden med ett kontrakt med klubben.
– Det känns riktigt roligt. Det var det här som var målet när jag tog chansen att komma hit på tryout. Det känns skönt att veta att man ska vara kvar här för en längre tid, säger forwarden i ett pressmeddelande.

I slutet av juli skrev Rögle ett tryout-kontrakt med Hampus Gustafsson. Idag meddelade klubben i ett pressmeddelande att forwarden belönas med ett kontrakt över den kommande säsongen. Ett kontrakt som blir forwardens första i SHL-sammanhang.

– Hampus har visat under de första fem veckorna hos oss att han är kapabel att spela i många olika situationer i vår lineup. Han är en professionell och ödmjuk idrottsman som kommer till rinken varje dag med en härlig attityd. Jag är glad att kunna säkra upp Hampus för resten av säsongen, säger Rögles sportchef Chris Abbott i pressmeddelandet.

25-årige Hampus Gustafsson, som har Troja-Ljungby som moderklubb, skrev på tryout-kontraktet i juli efter åtta år i USA där han spelade high school- och collegehockey. Den senaste säsongen spelade forwarden i AHL med Washington Capitals farmarlag Hershey Bears.

– Jag har bara försökt göra mitt bästa och hoppats att det skulle räcka. Klart att det har funnits i mina tankar att man är här på prov men jag har försökt att inte tänka på det. Men man har blivit påmind om det då och då när man träffat folk. Så det känns skönt att det är klart nu, säger Gustafsson i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer