Skellefteå krossade Frölundas drömmar om serieseger

Frölundas chanser på serieseger är borta. Detta efter att Skellefteå besegrat göteborgarna med 2–1 och tagit tre viktiga poäng i strävan efter att behålla sin direktplats till kvartsfinal.

Matchen inleddes med högt tempo och redan efter 20 sekunder lyfte Skellefteås Pär Lindholm en puck i stolpen. Matchens första mål skulle dröja till halvvägs in i perioden när trotjänaren Pontus Petterström satte hemmalaget i ledningen med en styrning som letade sig in bakom Johan Gustafsson. Petterströms första mål på 38 matcher. Efter målet sjönk tempot i matchen och inga fler mål föll i perioden.

Stark bortaperiod

I den andra perioden tog Frölunda över spelet. Man visade prov på fint passningsspel och stark skridskoåkning, men skärpan i avsluten räckte inte till för att överlista Joni Ortio i hemmakassen. Många långa anfall resulterade inte i någonting för bortalaget och perioden blev mållös. Närmast en kvittering var Nicklas Lasu med ett stolpskott – och Sean Bergenheim med två frilägen.

Spännande avslutning

I den tredje perioden lyfte hemmalaget sitt spel och skapade många bra chanser inledningsvis. Utökningen skulle också komma när poängligaledaren Joakim Lindström hittade nätet, fint framspelad av Oscar Möller och Pär Lindholm.

Frölunda trummade på i jakt på först och främst en reducering. Det skulle dröja till den 58:e minuten innan den kom, då lagets skyttekung Casey Wellman fick hål på Joni Ortio. Göteborgarna plockade målvakten och gick hårt för kvitteringen, men Skellefteå höll undan och kunde vinna med 2–1.

Skellefteå AIK – Frölunda HC x–x (1–0, 0–0, 1–1)
1–0 (10.31) Pontus Petterström (Mark Katic, Johan Alm)
2–0 (43.33) Joakim Lindström (Oscar Möller, Pär Lindholm)
2–1 (58.17) Casey Wellman (Matt Donovan, Victor Olofsson)
Skott: 22–30
Utvisningar SKE: 2×2 FHC: 2×3
Domare: Linus Öhlund, Sören Persson
Linjemän: Johannes Käck, Emil Yletyinen