SJUKA MÅLET: Han lurar brallorna av backen

I matchen på Hovet mellan Djurgården och Rögle utspelades årets mål alla kategorier av bortalagets Nils Höglander. Målet betydde två mål mot noll för Ängelholmarna.

Under tisdagen smygstartade den femtonde omgången av SHL när Djurgården tog emot Rögle på Hovet i Stockholm. I början av den andra perioden ökade skånelaget på till 2-0 genom ett drömmål av Nils Höglander. Årets mål menade Cmore.

Rögle har överraskat många i årets SHL och ligger i toppen av serien efter fjorton omgångar. Nu i den femtonde omgången stod fjolårsfinalisterna Djurgården på andra sidan. Matchen stod lite och vägde när Höglander fick för sig att avsluta på ett märkligt och vackert sätt. Först vallade han pucken med målburen, sedan tog han upp pucken med klubban och lyfte in 2-0 till Ängelholmslaget. Ett så kallat ”Zorromål”. – Årets mål, han lurar brallorna av han utbrast Sanny Lindström i Cmore. – Jag tror jag bara först försöker vinna min kamp och ser läget säger Höglander på sin blyga norrländska till Cmores Niklas Wikegård i pausen.

Dubbla mål i numerärt underläge

Chocken efter målet lade sig aldrig för hemmalaget utan Rögle gjorde 3-0 fyra minuter senare. När Stockholmarna sedan fick spela i fem mot fyra efter att Mattias Sjögren åkt ut för tripping skulle väl Djurgården få kontakt. Icke! Rögle mäktade med både 4 och 5-0 i samma numerära underläge, endast tjugotvå sekunder mellan målen. Efter halva matchen stod det alltså hela 5-0(!) till Rögle.

Det tar dock inte slut med galenskaperna där. I slutet av den andra perioden får Djurgårdens målvakt Karri Rämö för sig att åka ut till blålinjen för att trycka upp Rögles Daniel Zaar. En helt regelrätt tackling och det får Cmores expert Sanny Lindström att skratta till.

Djurgårdens Patrik Berglund skrattade inte lika mycket i pausen. – Det finns inget som funkar där ute. Passningar, anfall osv osv..Vi måste visa mer känslor sa en besviken Berglund.

Matchen pågår och just nu leder Rögle med 5-1.