Sandström omutlig när Brynäs slog Växjö hemma

Tre viktiga poäng stod på spel i Gävle denna afton när hemmalaget tog emot tabelltvåan Växjö där Brynäs vid vinst tar sig förbi Växjö i den täta övre delen av tabellen.

Matchen började segt och lagen fick jobba hårt för att få igång maskineriet. När lagen väl kommit igång var det Brynäs som visade vägen med sitt energiska spel och skapade många farliga målchanser med bud på ett ledningsmål. Lagen fick varsin chans i powerplay utan större framgång i den spelformen. Ställningen förblir 0-0 efter den första perioden.

Växjö kommer ut som ett helt annat lag i den andra perioden och för spelet under inledningen. Den spelmässiga fördelen blir dock kortlivad då Daniel Paille, efter fint förarbete av kedjekamraten Jacob Blomqvist lyckas styra pucken in bakom en chanslös Viktor Andrén i Växjömålet. Hemmalaget tar tillvara på energin från ledningsmålet och är millimeter från att utöka ledningen under sitt andra numerära överläge för matchen. Brynäs fortsätter att vara det spelförande laget perioden ut och går till pausvila med en välförtjänt ledning.

Brynäs inledde den tredje perioden på samma vis som man inlett de två tidigare akterna och det dröjde inte länge innan ytterligare utdelningen kom. Denna gång hette målskytten Oskar Lindblom som helt ostört fick glida in i offensiv zon och prickskjuta in kvällens andra mål i det högra krysset. Drygt fem minuter senare får den högerfattade forwarden Kevin Clark chans att punktera matchen då han blivit tilldelad straff. En straff som tog i ramen och fortsatt spänning i matchen. Ett hungrigt och desperat bortalag bombarderar Sandström i hemmamålet, men målvakten är omutlig denna afton och håller nollan när Brynäs tar tre viktiga poäng.

”Jag tycker vi vinner rättvist och spelar med bra tanke hela tiden. vi gör det bra i försvarsspelet och vet att det offensiva fungerar. Grabbarna i laget ger mig självförtroende och jag vill ge något tillbaka. Det är alltid skönt att hålla nollan. Jag tycker att vi är starka, men måste komma ifrån dipparna”, säger matchhjälten Felix Sandström i C More.

Brynäs IF – Växjö 2-0 (0-0,1-0,1-0)
1-0 (28.53) Daniel Paille (Jacob Blomqvist, Nicholas Johnson)
2-0 (41.31) Oskar Lindblom (Kevin Clark, Lucas Carlsson)
Skott: 37-22