130 matcher lång måltorka bruten när Rögle vann

Kvällens enda match i SHL spelades mellan de formsvaga lagen Rögle och Karlskrona i Ängelholm. Två lag som båda jagade sin första trepoängare under 2017. Och det var Rögle som gick ifrån matchen med tre efterlängtade poäng. Man kunde också bryta en måltorka på 130 matcher.

Rögle vann visserligen sin senaste match men hade innan det 13 raka förluster mot ett Karlskrona som hade elva raka förluster inför matchen. Och det märktes inledningsvis att det var två lag som hade problem med självförtroendet.

Första perioden var jämn men slarvig. Båda lagen slarvade med passningar vilket gav en del bra lägen. Men trots bra lägen slutade perioden mållöst och skottstatistiken blev 10-10.

Som för att kompensera för en mållös förstaperiod dröjde det bara 46 sekunder in i andra perioden innan första målet skulle komma. Det var Karlskrona som tog ledningen genom Joel Kellman efter en snygg framspelning av Marcus Paulsson. Efter målet tog gästerna över och skapade alla de farliga chanserna. Detta var något Rögle ville ändra på och när åtta minuter var spelade av den andra perioden begärde Rögles tränare Anders Eldebrink timeout.

Kanske var det timeouten som gjorde det för efteråt tog Rögle över mer och mer. När drygt fem minuter återstod av den andra perioden skulle också kvitteringen komma. Cade Fairchild sköt ett stenhårt skott från blålinjen upp i nättaket bakom en troligen skymd Johan Holmqvist i Karlskronas mål. 1-1 var ett faktum och det var också ställningen inför den tredje perioden.

Bröt 130 matcher lång måltorka

När 1.54 var spelat av den tredje perioden hände det äntligen. Rögles defensiva back Jesper Williamsson gjorde sitt första mål sedan den 11 januari 2014. Då spelandes i HV71. Detta var alltså backens första mål på 130 (!) matcher. Och kanske var det också det som gav Rögle mer energi.

När åtta minuter var spelade åkte Karlskronas Emil Lundberg på en utvisning för målvakts- interference. Karlskronas boxplay som har varit svajigt de senaste matcherna var det även ikväll. Efter en tilltrasslad situation i anfallszon kunde Rögles Cade Fairchild få fram pucken till Felix Schütz som inte gjorde några misstag. 3-1 till Rögle med 11.27 kvar av matchen.

Misslyckad chansning satte spiken i kistan

När knappt fyra minuter återstod tog Karlskronas nya tränare Ove Molin timeout och plockade också ut målvakten då. Men det var en chansning som blev misslyckad. Efter vunnen tekning kunde Rögles Daniel Sylwander få fram pucken till Christopher Liljewall. Liljewall hittade tillbaka till Sylwander som från mittzon kunde placera in 4-1 i tom målbur och helt avgöra matchen.

Rögle tog alltså sin andra raka seger och första trepoängare sedan den 10 december. Karlskrona ha det fortsatt tungt och har nu förlorat 12 raka matcher. Trots detta ligger man fortfarande på en niondeplats i tabellen. Rögle är fortsatt sist.

Rögle-Karlskrona 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
0-1 (20:46) Joel Kellman (Marcus Paulsson, Alexander Bergström)
1-1 (34:54) Cade Fairchild (Taylor Matson, Daniel Sylwander)
2-1 (41:54) Jesper Williamsson (Simon Ryfors, Ludvig Rensfeldt)
3-1 PP (48:33) Felix Schütz (Cade Fairchild, Ludvig Rensfeldt)
4-1 (56:19) Daniel Sylwander (Christopher Liljewall)
Skott: 27-21 (10-10, 8-6, 9-5)
Utvisningar: 0 – 2×2