Rögle fortsätter klättra – vann bottenstriden

Tredje raka segern och andra raka trepoängaren. ”Krislaget” Rögle har verkligen steppat upp sig och fortsätter klättra i tabellen efter kvällens seger mot Brynäs.

För bara två tre matcher sedan låg Rögle absolut sist i SHL. Man hade endast en seger och den kom på övertid. Totalt hade man tagit tre poäng på säsongens inledande sex matcher. Det var då. Nu har man slagit Luleå, serieledande Färjestad och fjolårsfinalisten Brynäs. Den sistnämnda motståndaren besegrades under kvällen med 5-4 i Gavlerinken. Segern gör att Ängelholmslaget fortsätter klättra i tabellen.

Sargen i fokus

Det var två lag med en ganska lik formkurva som möttes i Gävle under torsdagskvällen. Både Brynäs och Rögle inledde säsongen svagt men har spelat upp sig och var båda i ett bra stim inför matchen. Ett stim som fortsätter för Rögle.

Men det var Brynäs som inledde matchen bäst. Daniel Paille gav hemmalaget ledningen efter en konstig studs i sargen som ställde Rögles försvar. Just sargen hamnade i fokus i kvällens match. Två gånger om tvingades nämligen vaktmästare i arenan pausa spelet för att fixa problem med sargen.

Den första perioden fortsatte sedan med först en snygg kvittering från Rögles Mathias From innan hemmalaget återtog ledningen genom Linus Ölund.

Rögle vände efter tavla och försvarsmiss

Brynäs har en del att fundera på i försvaret efter kvällens match. Framförallt efter den andra perioden. Först skulle Rögle kvittera genom Taylor Matson som skickade in ett skott från dålig vinkel som Brynäs målvakt Felix Sandström såg hela vägen. En tavla helt enkelt.

Tre minuter senare tog gästerna också ledningen efter att Brynäs helt glömt bort Kevin Gagné vid den vänstra stolpen. Edwin Hedberg levererade en bra passning och Gagné gjorde inga misstag.

Fortsätter klättra

Den tredje perioden bestod mest av snabba repliker. Efter tre minuter kvitterade Brynäs genom Kevin Clark. Minuten senare återtog Rögle ledningen genom Brynäsfostrade Ludvig Rensfeldt.

Knappt tio minuter senare kvitterade Brynäs återigen. Den här gången genom Lucas Carlsson. Men återigen skulle Rögle replikera snabbt då Kevin Gagné skickade in sitt andra mål för matchen och fastställde därmed också slutresultatet till 4-5. Brynäs hade en puck i mål i slutet men målet dömdes bort efter videogranskning för hög klubba.

Segern gör att Rögle och Brynäs byter plats i tabellen. Rögle tar över tolfteplatsen och skickar ner Brynäs under kvalstrecket.

Brynäs-Rögle 4-5 (2-1, 0-2, 2-2)
1-0 (11:42) Daniel Paille (Linus Ölund, Juuso Ikonen)
1-1 (13:51) Mathias From
2-1 (14:29) Linus Ölund (Juuso Ikonen, Daniel Paille)
2-2 (22:34) Taylor Matson (Alexander Younan)
2-3 (25:43) Kevin Gagné (Edwin Hedberg, Mathias From)
3-3 (43:15) Kevin Clark (Mikael Johansson, Aaron Palushaj)
3-4 (44:39) Ludvig Rensfeldt (Sebastian Collberg, Kevin Gagné)
4-4 (53:48) Lucas Carlsson (Jacob Blomqvist, Johan Alcén)