Revanschsuget Färjestad jagar första bortavinsten

0
522
Foto: Bildbyrån
Idag är det dags för den andra kvartsfinalmatchen mellan HV71 och Färjestad när blickarna vänds mot Jönköping och Kinnarps Arena. Jönköpingslaget som vid en seger kopplar ett järngrepp kring kvartsfinalserien.

Det sågs lite som en skräll när HV71 på övertid lyckades vinna den första matchen i Karlstad efter ett omdiskuterat mål av Robin Figren. En tuff intensiv match med ordentlig slutspelsstämpel. Färjestad vann skottstatistiken med klara 37-24 men HV:s målvakt Jonas Gunnarsson stod för en bländande insats. Nu vänds blickarna mot Jönköping och Kinnarps Arena när den andra kvartsfinalmatchen ska avgöras.

Jagar första segern i Kinnarps Arena

Under grundserien så står lagen med två vinster vardera, båda på hemmaplan, Färjestad jagar därmed säsongens första seger i Kinnarps Arena. Joakim Nygård som slutade tvåa i skytteligan gjorde Färjestads enda mål i fredagens match. Till skillnad mot HV71 så har Färjestad ett fruktat powerplay och får laget i ordning på skotten så är det ett starkt vapen mot HV71.

–Det kommer vara exakt samma matchbild som idag, skulle jag tro, det kommer att vara mycket känslor igen det kommer att tacklas och skjutas, det är så här matcherna kommer se ut hela matchserien, säger Nygård till lagets hemsida. 

Formstarkt HV71

HV71 har hittat tillbaka till formen och segern senast mot Färjestad var HV71:s andra övertidsvinst i rad och den totalt femte raka segern. Laget har fortfarande svårt i Powerplay  och dessutom råder det osäkerhet kring både Alexander Ytterell och Joakim Andersson inför dagens match.

-Det ser mörkt ut för båda två, jag räknar inte med någon av dem under morgondagens möte mot Färjestad. För Joakim är det dag till dag, medan det i Alexander Ytterells fall handlar om en överkroppskada, sa HV:s tränare Stephan Lundh.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

12 − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.